Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Stipčević
Povratak na članak

Hrvatski seizmolog napokon ima jednu dobru vijest: Tlo bi se uskoro trebalo prestati podrhtavati

Objasnio je i da se potresi u Hrvatskoj i okolici događaju zbog mikroploče Adria, tektonske ploče koja se giba i vrši interakciju s većom euroazijskom tektonskom pločom.

Komentari 2

FE
fefellerunt
01:00 08.01.2021.

Na osnovu čega je on došao do tog zaključka? Predlažem seizmolozima da svoje izjave snime/kopiraju i samo puštaju svakih nekoliko sati , jer se od 29.12. nisu promjenile, onda su rekli kako je mala vjerojatnost da će biti jači odod 5 (što je bilo logično) . Nego, s obzirom da su stalno u medijima, govore o kvaliteti gradnje i slično volio bi da se seizmolozi pohvale svojim kartama rizika i vjerojatnosti potresa jačeg od 6 za područje Petrinje i Siska. Meni je očito da su oni zapostavili pokupski na uštrb medvednice, dubrovnika i drugih područja(isto logično) , te da su u zadnjih tjedan dana naučili o tom području 90% onoga što su do kraja prošle godine znali, a nažalost mislim da je to još jako malo , kao i bilo gdje drugjedje u svijetu. Volio bi i da objave koliku bi energiju oslobodio potres6,2/6,4 da nisu prethodnih 24 sata bili predpotresi od čega 2 snage oko 5? Izuzetno poštujem seizmologiju, geologiju i srodne znanosti, ali mislim da zbog utjecaja medija počinju puštat ponekad nepotpune izjave

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.