Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO SKOKO

”Hrvatski rejting u Čileu sjajan, ovo je priznanje doseljenicima”

Gabriel Boric closing campaign rally in Santiago
Foto: RODRIGO GARRIDO
1/3
21.12.2021.
u 08:13

Smatra se kako diljem svijeta živi Hrvata i njihovih potomaka više nego u Hrvatskoj, i to na svim meridijanima, i paralelama – nastavlja Skoko.

Hrvatski rejting u Južnoj Americi, posebice u Čileu, iznimno je visok. Hrvatska zajednica se u Čileu smatra elitom tog društva, a Hrvati su ondje bili nadbiskupi i biskupi, rektori i profesori sveučilišta, najpoznatiji književnici, uspješni poduzetnici i menadžeri, pa je bilo samo pitanje vremena kad će netko tako visoko dogurati u politici – govori nam stručnjak za brendiranje država s Fakulteta političkih znanosti Božo Skoko.

– Pobjeda Gabriela Borica dodatno je pitanje imidža i promocije Hrvatske, za koju mnogi znaju na tom kontinentu, no sad imaju dodatni motiv za njezino upoznavanje. Ujedno je to priznanje generacijama hrvatskih doseljenika, koji su teško radili i odricali se, posebice u Boricevu zavičaju – Punta Arenasu na samom jugu zemlje, kako bi se njihova djeca mogla obrazovati i uspinjati na svim društvenim ljestvicama.

Smatra se kako diljem svijeta živi Hrvata i njihovih potomaka više nego u Hrvatskoj, i to na svim meridijanima, i paralelama – nastavlja Skoko.

– Ovo je s jedne strane pitanje identiteta i imidža, odnosno promocije Hrvatske u svijetu, a s druge golem doprinos hrvatskoj zajednici u Čileu, položaju tamošnjih Hrvata i njihovih potomaka, ne samo u toj zemlji već cijeloj Južnoj Americi. Ako bi Boric s nekim političkim inicijativama bio na istoj valnoj duljini s hrvatskom politikom, odnosno predsjednikom i premijerom, to bi se moglo zgodno iskoristiti na međunarodnoj razini kod pokretanja nekih globalnih inicijativa… Također, ovaj izbor definitivno može otvoriti put jačoj gospodarskoj i političkoj suradnji Hrvatske i Čilea – smatra Skoko.

VIDEO Zagrebački vatrogasci podijelili dramatičnu snimku: 'Ovo su posljedice kad raketa padne na balkon'

Komentara 9

JA
jakisic54321
08:58 21.12.2021.

U cileu su svi dosljenici osim domorodaca...pozdrav iz zg od gradonacelnika lenjina u patikama...zeleno lijevog ekstremnih politickih namjera...

Avatar SileZla
SileZla
09:08 21.12.2021.

Šteta što ova hrvatina ne zna ni riječi hrvatskog.

MP
marijan.pinkeva
08:47 21.12.2021.

Boric je ekstremni ljevičar i ne trebamo se time ponositi, a bogme ni tajiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije