Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPOREDIO PLAĆE

Hrvatski liječnik otkrio koliko je zaradio u Dublinu za četiri tjedna: 'Radio sam 37,5 sati tjedno'

Split: Najava humanitarne akcije "Sitnice dostojanstvo znace"
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
02.02.2024.
u 17:50

Liječnik i psihijatar u KBC-u Split Tomislav Franić istaknuo je kako je liječnika profesija izuzetno stresna

Komentirajući stanje u hrvatskom zdravstvu, liječnik i psihijatar u KBC-u Split Tomislav Franić otkrio je kako je nekoliko mjeseci radio u Dublinu gdje je zaradio 9500 eura za četiri tjedna u kojima je radio po 37,5 sati. 

"Plaća od 3500 eura koja se spominje bi trebala biti početna plaća nekog specijaliste bez ikakvih dodataka i prekovremenih i dežurstava", kazao je za N1 te komentirao posljednje izjave oko zdravstva: “Političar, ministar i premijer su figure koje su postavljene politički i ništa drugo nisam očekivao”.

“Sa svojom osnovnom plaćom kao liječnik ne mogu imati kvalitetan život”, kazao je te istaknuo kako je liječnika profesija izuzetno stresna.

“Nije lako imati nečije srce u ruci tijekom operacije, još gore je nekom priopćiti da mu je dijete poginulo u nesreći. Svaki odlazak s Hitnom pomoći je stresan jer ne znate što će vas na mjestu dočekati", ustvrdio je. 

GALERIJA Ruši se kultni hotel Marjan, evo što je ostalo od jednog od simbola Splita

Split: Najava humanitarne akcije "Sitnice dostojanstvo znace"
1/28

Komentara 76

TO
tomislav10
19:37 02.02.2024.

Znači ak imaš 9500€ plaće stresa nema ili ga ima puno manje nego kad je plaća 3500€... zanimljivo...

KA
kajbiti
18:53 02.02.2024.

5godina studija+2 godine opće prakse+ 4 godine specijalizaciji. To je dobrih 11 godina besplatnog školovanja.

DU
Deleted user
18:53 02.02.2024.

Irska je među pet najbogatijih zemalja na svijetu po BDP-u po glavi stanovnika. Uspoređujmo se, brate, sa Slovačkom, Poljskom, Slovenijom, Mađarskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije