Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU Prometheus

Hrvatski kanaderi na međunarodnoj vježbi u Grčkoj

kanaderi
Filip Brala/PIXSELL
30.05.2014.
u 14:35

Na vježbi osim Hrvatske sudjeluju i Italija, Litva i Cipar

Četiri posade Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a s dva kanadera sudjelovat će na međunarodnoj vježbi civilne zaštite EU Prometheus 2014, koja se od 1. do 4. lipnja održava u okolici Atene u Grčkoj, javlja MORH.

Na vježbi osim Hrvatske sudjeluju i Italija, Litva i Cipar, a scenarij vježbe obuhvaća situaciju velikih požara koji ugrožavaju industrijska i naseljena područja Grčke, kada nacionalni kapaciteti Grčke nisu dovoljni te se aktivira mehanizam za civilnu zaštitu EU-a i traži pomoć drugih država.

Vježbom se žele uvježbati i provjeriti postupci pružanja međunarodne pomoći, stvaranje i testiranje zajedničkih modula civilne zaštite EU-a te procjena koordinacije pomoći putem kriznog centra u Bruxellesu (Emergency Response Center).

>> "Stradala" oklopna vozila i ophodni brod, ali i kanaderi

Komentara 2

JA
jalnus
17:25 30.05.2014.

di se proizvode ti kanaderi kad su hrvatski?

KR
krka
17:42 30.05.2014.

jedina svjetla i časna toćka u državi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije