Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSADNO STANJE

Hrvatska vokalistica u Parizu: U šoku sam, večeras sam skoro završila u restoranu gdje je počeo napad

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.11.2015.
u 02:00

- U šoku sam. Bila sam tu i kad je bila pucnjava u Charlie Hebdou i ovo mi se čini kao da se ponavlja slična situacija, javlja nam Maja Savić iz Pariza

- Večeras sam skoro završila u restoranu Le Petit Cambodge. Srećom ipak nisam, kazala nam je hrvatska jazz vokalistica Maja Savić iz Pariza, dok je u njezinom gradu, nakon napada još trajala talačka kriza.

U tom je kambodžanskom restoranu u pariškom X. okrugu, popularnom mjestu za izlaske, posebice petkom navečer, počeo krvavi pokolj u Parizu koji se nastavio na više lokacija. Zašto je odabran baš taj restoran, ne zna se. 

Prema izjavama gostiju koji su stajali ispred restorana čekajući stol, iz restorana se samo u jednom trenu začula rafaljna paljba koja ih je podsjetila na petarde. Točne brojke stradalih se ne znaju - pretpostavlja se da je poginulo najmanje dvoje, dok je desetak ljudi je ranjeno. U cijelom je Parizu odmah zavladala neizvjesnost i zaprepaštenost. 

- Svi zovemo prijatelje i familiju da provjerimo jesu li na sigurnom i da njima javimo da smo mi u redu - kaže Maja.

Vijesti ne prestaju pristizati  - francuske vlasti zatvaraju granice, najavljuju opsadno stanje, upućuju ljude da ostaju kod kuće.

- U šoku sam. Bila sam tu i kad je bila pucnjava u Charlie Hebdou i ovo mi se čini kao da se ponavlja slična situacija. Takav je osjećaj. Nelagoda i neizvjesnost. Ne zna se što se zbilja događa, niti što će biti. Mislim da će sljedećih dana svi biti na oprezu. I već cijeli svijet bruji o tome...Ne sluti na dobro. Ali vidjet ćemo sto će biti ovih dana - govori. 

Na pitanje je li bilo kakvih sumnji da bi se ovakav pokolj mogao dogoditi, kaže: - Sigurno se nitko nije nadao.

Komentara 43

DA
damirtankovic
04:05 14.11.2015.

Ma čuj ti naslova: Hrvatska vokalistica?! A ja sam mislil da je ona pjevačica, kad ono, ona pušta vokale na sve načine! Prestrašno!!!!!!!!!!!!

DU
Deleted user
04:38 14.11.2015.

Uf pa kaka se ova vokalistica skoro usudila izaci u restoran a bio je petak i to na 13tog u 11 mjesecu.... Veliki je svijet i o glupostima se moze komentirati svaki dan.

DU
Deleted user
07:25 14.11.2015.

Koliko je takvih bjesomucnih ubojica proslo Hrvatskom zahvaljujuci Zoranu i Ranku i sve u ime solidarnosti . Go Sdp .... Sad kad su se svi ogradili u Hrvatskoj ce biti vrlo veselo. Sucut neduznim zrtvama Pariza no krajnje je vrijemee lijevicu potjerat u mp3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije