Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvatska vojska na ruskoj granici

Naslovnica 25. 11. 2017.
25.11.2017.
u 00:08

General Mirko Šundov: Na ovaj način dokazuje se i prijateljski odnos Republike Hrvatske i Republike Litve, povezat će se Baltik i Jadran

Kad već mora ići, ja si mislim da što prije ode, da će se i prije vratiti, da će tih sedam mjeseci onda brže proći. Nedostajat će mi, to je dosta dugo – rekla nam je Lucija Grdur iz Novske, čiji je otac Ivica jedan od 182 vojnika i vojnikinje koji su jučer (petak), kao prvi hrvatski kontingent, ispraćeni iz petrinjske vojarne Predrag Matanović na misiju NATO-a u Litvu.

Ivici Grduru ovo je druga vojna misija u inozemstvu, ranije je bio šest mjeseci u Siriji.

– Znam da je ovaj put misija mjesec dana dulja, neće ga biti dulje, ali djeca su sada nešto veća, znaju da će se tata s misije vratiti pa je nekako lakše ovaj put – kazuje Ivičina supruga Kristina.

No neke od vojnika jučer je obitelj ispratila na njihovu prvu misiju. Među takvima je i 34-godišnji Kristijan Krpačić iz Petrinje. Njegov otac Zlatko istovremeno je ponosan, ali i tužan jer sedam mjeseci neće vidjeti sina.

– Srećom, Litva je to, nema borbenih djelovanja. Bit će on dobro – kazuje nam Zlatko napominjući da će ipak teže biti snahi Sandri. A ona ističe je s Kristijanom sve iskoordinirala.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>> Europska komisija želi zabraniti čips i pržene krumpiriće

>> Božinović: U novom blindiranom autu vozit će se i premijer i predsjednica

>> Mirko Galić: Mir o 'junaku' Mladiću okrnjen, ali u 'palanci' još nije pao

>> 14 znanstvenih argumenata protiv elektrane Peruća

Ključne riječi

Komentara 36

PU
Pukovnik
21:24 24.11.2017.

Anemični po nalogu i po nagradi koja slijedi nakon obavljenog posla provocira Ruse gdje stigne. Stalno se miješa u ukrajinsko-ruski sukob, preko Ramljaka želi izvlastiti Sberbanku, nije išao sa Kolindom u Rusiju niti je poslao ministricu vanjskih poslova što je šamar Rusiji a sad trabunja o cyber ratu. Sad još šalje našu vojsku kao vrhunsku provokaciju a za istu nije imao muda. On kasnije ide u Bruxelles na poziciju a Hrvatsku je napustio u permanentnom sukobu sa svijetskom velesilom.

AN
anticenzura
22:02 24.11.2017.

Neka doticni general ne govori u moje ime i ime moje obitelji. Meni zemlja u kojoj se ne postuju ljudska prava, i u kojoj buja fasizam, nije prijateljska i nikada nece biti. Sve svjetske organizacije za ljudska prava prozivaju Balticke zemlje za fasizaciju drustva i nepostovanje manjima u svojim zemljama, a ovi nazivaju prijateljskom zemljom, tako nakatadnu zanokrecinu od drzave? Mozda su to vama prijetelji i vasoj stranci, a Hrvatskome narodu sigurno nisu. Ne govorite u ime nasega naroda, banditi. Jednom ste nam poslali pola naroda u Bleiburg , ocete jos smradovi? Sramite se izdajnici roda svoga.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
01:37 25.11.2017.

Koliko imamo generala...šta niste poslali njih barem desetak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije