Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka
Povratak na članak

Hrvatska stranka umirovljenika podržala Ivu Josipovića na izborima za predsjednika

Ivo Josipović je dao potporu nastojanjima Hrvatske stranke umirovljenika u spašavanju instituta dokupa mirovine i povećanju neoporezivog dijela mirovine čija bi realizacija rezultirala povećanjem mirovine za 75 tisuća umirovljenika u prosjeku 167 kuna

Komentari 18

DR
draxy
09:50 01.10.2014.

Žalosno je da se jedna stranka koja bi trebala biti stranka centra podupire krajnje lijevog kandidata,tim više što dotični kandidat nije ukazao na smanjivanja prava umorivljenika od strane ove vlade.

VL
MA
margaritas
10:49 01.10.2014.

Moze gospodin Hrelja podrzati Josipovica vecina clanova HSU podupire Kolindu

VL
AP
apolon
10:17 01.10.2014.

Uzalud vam trud svirači...sada je potpuno jasno svakom analitičaru da izostanak ključne riječi (nakon Republike) -H r v a t s k e -prilikom svečane predsjedničke prisege 18. veljače. 2010g. nije bila slučajnost , kako smo mislili u to vrijeme!!!smo mislili u to vrijeme!!!

VL
BS
bstrabi2
10:52 01.10.2014.

Reljan.U ćije ime podupira Josipovića?Pa niko nas nije ni pitao.Jedino samo ti možeš za njega glasat.Nas više nećeš prevarit.Ljepu ti plaću imaš i samo se uvlaćiš u pakšu.Josipoviću.I zapamni poslije izbora i ti letiš....

VL
SS
sseka
11:35 01.10.2014.

za razliku od slovenskog DeSUS-a koji je VAŽNA politička stranka u Sloveniji, umirovljenički HSU je izgubljen u prostoru i vremenu. ordinarne štetočine i paraziti!

VL
CR
crocro
11:39 01.10.2014.

Potpuno nevažna činjenica. Izjave čelnika bilo kojih stranaka zapravo su beznačajne za Hrvatske građane, jer građani birači su jači nego ikada, najzreliji i najodlučniji i najškolovaniji za odluku o svojem izboru na slijedećim predsjedničkim izborima. Nikkav gosp. Hrelja ne može na to utjecati, koliko god se on izjasnio da podržava nekog predsjednika. Ako on podržava nekog kandidata za predsjednika u ime više od milijun umirovljenika, to ne znači da će ga umirovljenici poslušati i kao najveći glasački korpus donijeti odluku. Naravno da će umirovljenici kao najači birački korpus donijeti odluku o svojem izboru po svojem uvjerenju a ne po uvjerenju svojeg trenutačnog vođe.

VL
CR
crocro
12:08 01.10.2014.

Donijeli odluku? Jako važna odluka. Ta odluka je toliko važna kao i postotak potpore javnosti stranci gospodina Hrelje. Stranka gospodina Hrelje, barem u kolovozu kao pojedinačna stranka se niti ne bilježi kao relevantna a to znači da je ispod 1 % potpore, te se kao takva svrstava u cijelu grupu stranaka pod nazivom OSTALI koji svi skupa za kolovoz bilježe potporu od 11,8 % građana. Zato je njegova odluka malo važna i zato je njegova podrška sadašnjem predsjedniku malo važna. A zašto je slaba potpora javnosti HSU? E to je već drugo pitanje, a dobar razlog je i to što je priklonjena na stranu na kojoj ne bi trebala biti i što nema vođu koji bi bio u mogućnosti stvoriti veću potporu javnosti svojoj stranci. Kada građani vide vođu minirne potpore javnosti, a takav vođa redovito sjedi u vlasti i uvjek je sposoban priključiti se pobjednicima, onda građani nemaju volju dati takvima potporu. Isti slučaj s gđom Pusić koja čija stranka ima potporu 17% s tendencijom pada a "drma" Hrvatskom političkom scenom i vanjskom politikom a k tome je i prva potpredsjednica vlade. To je prevelika ovlast za nekoga tko nema potporu Hrvatskih birača. Zato ima smisla preferencijjalno glasovanje da građani konačno sami mogu odlučiti tko će ih predstavljati a ne da o tome odlučuju političari a naročito ne političkim trgovanjem, upravo na štetu Hrvatskih građana i Hrvatskog demokratskog sustava. Zato će građani već na predsjedničkim izborima reći što misle o tome.

VL
ĆA
ćaćaća
11:38 01.10.2014.

oni i sdss su najveće ronilačke stranke u hr..

VL
CR
crocro
12:30 01.10.2014.

HSU se upetljala tamo gdje se vjerojatno nije trebala upetljati. Nikada nije samostalna i odgovorna svojim biračima. Uvijek je negdje "priljepak", a građani to vide kao želju za sudjelovanjem u vlasti, premda nemaju "građanski legitimitet" od najmanje 5% podrške ili glasova birača. Zato kao samostalna stranka ne može napredovati i uvijek će se nekome priključivati ili politički trgovati. Oni imaju najveći korpus birača. Oni mogu imati stranačku infrastrukturu kvalitetniju i veću od bilo koje dominantne političke stranke. Ali oni se za to ne bore ili nemaju vođu koji bi se za to borio tj. da samostalno imaju svoju snagu i moć na političkoj sceni. Zato se stječe dojam da su zadovoljni ako su povoljno osigurani" svinjskim polovicama" ili "kamionom drva". Daleko preko milijun umirovljenika je velika glasačka snaga, ali ako oni nemaju potporu čak niti od svojih umirovljenika, onda se postavlja pitanje za koga se i za što bore i koji je cilj i misija stranke. Da li su u pitanju pojedinačni stranački interesi ili interesi ne samo umirovljenika već i interesi Hrvatskih građana. Jer i Hrvatski građani koji nisu umirovljenici, ako se stranka bori na na nacionalnoj razini za Hrvatske interese, mogu glasovati a i glasuju za HSU. Ali kada građani ne znaju za što se ta stranka bori i koji su joj (osim umirovljeničkih) i nacionalni ciljevi, onda je i potpora javnosti takva da te stranke nema niti na popisu pojedinačnih stranaka koje osvajaju potpore javnosti veće od 1%. Ako ona postoji samo zbog svojeg vođe koji će kako tako sjediti na vlasti i uz to nešto ili ništa "profitirati" na ime umirovljenika, onda zašto uopće postojati?

VL
DO
doktorica
14:32 01.10.2014.

a šta je ta stranka uopće učinila za jadne "penziće"?!

VL
CR
crocro
12:13 01.10.2014.

U prethodnom komentaru od 12,08 sati, nedostaje zarez u postocima pa tako treba stajati: "Isti slučaj i s gđom Pusić čija stranka ima potporu 1,7% s tendencijom pada, a "drma" Hrvatskom političkom scenom i vanjskom politikom a k tome jeje i prva potpredsjednica vlade."

VL
Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
14:23 01.10.2014.

Ovi penzici su ocigledno zaboravili kad su se prodali HDZ-u za obecanih 50 kuna kojih nikad nisu dobili nego su im jos uzeli mjesecnu mirovinu. Sad se ulizuju ovoj lignji koji nema misljenje o nicemu i tek je sad ko fol poceo nesto tandrkat pred sam kraj mandata. Nas narod je gl.p a penzici u tom prednjace.

VL
NA
Nadalinaaa
12:16 01.10.2014.

Znači, svi naši umirovljenici su ljevičari? Baš zanimljivo!

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:31 01.10.2014.

Uvijek mi je bilo fascinantno kako jedna osoba govori za cijelu stranku... Josipović gubi u prvom krugu...

VL
BD
bozidar.dolenec
12:41 01.10.2014.

Normalno dize Josipovica jer su priljepci sto se tice dokupa mirovina ili bolje reci kupovanje radnog staza nije to islo bez podmicivanja pa tek onda se upisivao radni staz pogotovo za poljoprivredne mirovine. Samo su nazvali sto trebaju moralo se odma isporuciti jer od radnog staza nista. Sloboda naroda radi ko sta hoce sve se smije i niko za nista ne odgovara krasne li drzave. Koga na kraju okuplja ta stranka one koji su placali ili one koji su uzimali.

VL
Avatar puky
puky
13:33 01.10.2014.

... ovaj hrelja je najveću "valjak" od svih tih likova ... ne znam koji osim "penzionisanih partizana" podupire njegov politički program i njega kao osobu ... strava ...

VL
CV
cvor276
10:20 01.10.2014.

Gospođi Kolindi još samo fali da počne govoriti kako želi mir u svijetu i da se spase Delfini.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.