Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita granica

Hrvatska stavlja prepreke na još 13 mjesta na granici s BiH

Migranti na graničnom prijelazu Maljevac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
31.10.2018.
u 11:35

Uvdom u stanje na terenu utvrđena je potreba za dodatnim zaprječivanjem 13 novih lokacija na državnoj granici s BiH, kazao je Božinović

Vlada je na sjednici u srijedu dopunila odluku iz svibnja 2014. o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s BiH i Srbijom kako bi se onemogućili nezakoniti prelasci granice izvan graničnog prijelaza, poboljšanje nadzora granice i suzbijanje svih oblika krijumčarenja.

Obrazlažući prijedlog ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da je Zakonom o nadzoru državne granice propisano da se ceste i putevi koji nisu u funkciji prelaženja granice mogu zapriječiti preprekama radi onemogućavanja nezakonitog prelaska granice izvan graničnog prijelaza te da je Vlada u travnju 2014. donijela je Odluku o zaprječivanju cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s BiH i Srbijom.

Međutim, uvidom u stanje na terenu utvrđena je potreba za dodatnim zaprječivanjem 13 novih lokacija na državnoj granici s BiH, kazao je Božinović.

Dodao je da je s nadležnim tijelom te države usuglašen prijedlog popisa cestovnih komunikacija i putova koji se trebaju zapriječiti odgovarajućim preprekama poput velikih betonskih blokova ili kanala koji će onemogućavati prolaz vozila, ovisno o policijskoj procjeni.

Sve to potrebno je zbog onemogućavanja nezakonitog prelaska državne granice izvan graničnog prijelaza te radi poboljšanja nadzora državne granice i suzbijanja svih oblika krijumčarenja na području koje pokrivaju četiri policijske uprave: sisačko-moslavačka, dubrovačko-neretvanska, ličko-senjska te zadarska, kazao je Božinović.

>> Pogledajte migrante na graničnom prijelazu Maljevac

Komentara 25

Avatar Vukomerec
Vukomerec
11:47 31.10.2018.

Napokon, krajnje je vrijeme. Dosta je laži da je granica sigurna kad Slovenci svaki tjedan uhićuju po stotinjak ilegalnih migranata koju ulaze iz Hrvatske. Puna podrška mjerama za obranu granice!

MA
malisani
11:43 31.10.2018.

Jedino su fizičke barijere i protumjere jamac sigurnog čuvanja državne granice Republike Hrvatske, unatoč predanom radu policijskih službenika i službenica kojima ovim putem čestitam i zahvaljujem na radu. Brojke u ljudstvu su, nažalost, na osvajačkoj strani.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
11:45 31.10.2018.

Jel to ministre znači da ste ih dovoljno pustili da uđu?? Kako čuvate granice, pa n potezu od Bajakova prema Županji uz cestu malo malo pa hrpa odjeće bačene. Znači, ušli su, presvukli sei idu dalje . A gdje je policija da ih zaustavi? E ne daj Bože da se nekome dogodi silovanje kao u njemačkoj, planuti će cijela Slavonija jer ste zakazali!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije