Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Janja Sekula
Povratak na članak

Hrvatska povjesničarka: Prve oslobodilačke akcije Hrvatske vojske krenule su iz zapadne Slavonije

Povjesničarka dr. Sekula temom početka rata, srpske pobune i agresije bavi se već dvadesetak godina. Proučavajući dokumente zaplijenjene u akcijama Bljesak i Oluja, naišla je na mnoge zanimljive podatke na temelju kojih je mogla bolje istražiti Domovinski rat

Komentari 3

NT
No_trouble
07:14 26.05.2023.

Narodnooslobodilačke akcije? O Bože dragi. Gdje je to točno povjesničarka napisala?

VL
SS
sokac sa drave
10:48 25.05.2023.

Dr Sekula je u pravu to je pokusao objasniti moj prijatelj iz djetinjstva general Djuro Decak ali netko ga je u tome sputavao.Njegov stav da je sve pocelo napadima na karaule u selima Sopje i Noskovci gdje je bila cuvana (oruzje i orudje) teritorijalne obrane toga kraju.To je oslobodjeno bez i jedne zrtve a oruzja je bilo toliko puno da smo prisilili Slatinsku vojarnu na predaju sa Gospodinom Simarom koji je te pregovore sa vojskom uspjesno odradio.I tako je bilo dovoljno oruzja i vojnika da su se osvojile sve kasarne uz dravu.U tom nasem kraju nije bilo mobilizacije posto su se svi sposobni stavili na raspolaganje dok jos nije bilo naoruzanja.Pitanje je zasto ta cinjenica nikome ne odgovara i nitko to jos nije istinito opisao.Pa dr.Sekula ima priliku to opisati kao i oslobadjanje Vocina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.