Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKRSNE VRUĆINE

'Kuhat' ćemo se na temperaturama od gotovo 30°C: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs

Foto: Neva Zganec/PIXSELL/DHMZ
1/3
28.03.2024.
u 08:54

Temperature bi ovog vikenda mogle dosegnuti i oko 28°C, najavili su ranije prognostičari, dok je ovog četvrtka upaljen meteoalarm zbog vjetra, ali i grmljavinskog nevremena koje se očekuje u gorju i na sjevernom Jadranu

Opasno i potencijalno opasno vrijeme očekuje se ovog Velikog četvrtka, najavio je Državni hidrometeorološki zavod u prognozi u kojoj se upozorava na mjestimično jak vjetar. Žuti meteoalarm tako je upaljen u cijeloj kopnenoj Hrvatskoj zbog vjetra čija bi srednja brzina trebala iznositi oko 40 km/h, dok je stupanj upozorenja podignut još jednu razinu više na obali gdje se očekuje vjetar i do 95 km/h. 

I dok se očekuje relativna stabilizacija vremena do petka, kada će žuti meteoalarm zbog vjetra biti upaljen u zagrebačkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji te duž obale, prognostičari najavljuju kako se očekuje iznadprosječno topao Uskrs. Kiša se očekuje još ovog četvrtka, ponegdje i u petak, ali i potkraj samog Uskrsa. 

– Na kopnu od petka djelomice sunčano, u subotu u većini područja i sunčanije. Temperatura zraka zamjetno će porasti pa će uskrsni vikend obilježiti vrijednosti ponegdje i oko 25 °C, pri čemu će i dalje puhati jugozapadni i južni vjetar, najjače u petak. Malo je kiše moguće uglavnom u Gorskom kotaru u petak i nedjelju. I na Jadranu najoblačnijem sjevernom dijelu mjestimična kiša izgledna je u petak i nedjelju. Pritom će kraj Velikog tjedna obilježiti vjetrovito vrijeme s jugom te će biti toplije nego u četvrtak, uz više sunčanog vremena prema jugu – najavio je meteorolog Krunoslav Mikec za HRT. 

Podsjetimo, prognostičari su za N1 ranije najavili kako bi temperatura zraka na istoku Hrvatske tijekom vikenda i na Uskrsni ponedjeljak mogla dosegnuti i 28°C. DHMZ također najavljuje visoke temperature, pa se tako vidi na meteogramima kako bi u dijelovima Hrvatske temperature u subotu mogle ići i iznad 27°C. Na kopnu bi trebale ići iznad 23°C, dok će se na Jadranu kretati oko 20°C.

Foto: DHMZ

HAK pak upozorava kako su ceste mjestimice mokre ili vlažne i skliske, a pritom poseban naglasak stavljaju na gorje te Jadransku i Ličku magistralu gdje je povećana ugroza od odrona. Ovog je četvrtka u jutarnjim satima zbog jakog vjetra na potezu Vaganac-Ondić i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo na snazi zabrana prometa autobusa na kat, vozila s kamp-prikolicama te motocikle.

Uz to, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Novalja – Rab – Rijeka, Vis – Split, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split.

>> FOTO Prekrasni prizori s Tomislavca: Pogledajte kako je Zagreb prigodno ukrašen za Uskrs


1/17

Komentara 3

KR
KriviZooM
11:09 28.03.2024.

opaaa..."kuhanje " na 30 stupnjeva...tko preživi, pričat će

Avatar spica1
spica1
11:26 28.03.2024.

"Tvornica" u CERN-u radi punom parom!

ZZ
Zo-ZG
11:33 28.03.2024.

Bolje skuhan, neko smrznut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije