Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Hrvatska od međunarodnog priznanja do predsjedanja EU-om: Mitovi i činjenice

Premda se najčešće tumači da je glavni razlog protivljenja priznanju bila sklonost Srbiji, ključni problem zbog kojeg je svijet oklijevao krije se u tome da se bojao rata u SSSR-u, krvavijeg nego što je već bio počeo u Jugoslaviji

Komentari 7

Avatar Observer
Observer
10:03 13.01.2020.

Sovjetski Savez se raspao mirnim putem kao i kasnije Cehoslovacka , bez ijedne zrtve a na Hrvatsku je izvrsena brutalna agresija sa cijlem stvaranja velike Srbije. Autor clanka izmislja neku svoju verziju ne zeleci spomenuti agresiju Srbije ali napominje bojazan od rata u Sovjetsko Savezu koji se vec raspao mirnim putem.

VL
PR
prajdali100
12:34 13.01.2020.

Najteže je bilo Slovencima u njihovom čuvenom ratu za nezavisnost.Ali herojski su se izborili nema što !

VL
AN
AnteMarvic
13:09 13.01.2020.

O kakvoj vi to agresiji pišete? Jedina međunarodno priznata država 1991. godine bila je Jugoslavija. Dakle, u pitanju je bio građanski rat u Jugoslaviji.

VL
AN
AnteMarvic
13:07 13.01.2020.

Hrvatska je imala mukotrpan put u EU jer joj je na čelu bio vođa udruženog zločinačkog poduhvata.

VL
DU
Deleted user
02:18 14.01.2020.

Baba Vanga je rekla da će hrvatsko predsjedanje EU-om, spektakularno promijeniti čitav svijet.

VL
BA
bakulušić
11:11 13.01.2020.

Drugovi i drugarice! Prebrzo brišete pa vam nisam stigao ni čestitati. Dakle, sretna vam Nova, sretan vam Božić - Hristos se rodi, sretan vam Predsjednik, sretan vam Premijer, sretna vam Vrhbosanska nadbiskupija i župnik u Močilima Gornjim, sretni vam Mesić, Lončar, Galić, Lalić, Pofuk, Gerovac... sretni vam urednici i administratori,sretno vam predsjedanje EU, sretna vam nova komunistička postignuća i dostignuća...sretna vam majka koja vas ima!

VL
TO
tovaravot
09:50 13.01.2020.

Mit: HDZ voli Hrvatsku! ---- Cinjenica: HDZ je mafijaska tvorevina, trenutno na sudu zbog kradje, kriminala i kriminalnog vodstva od koga se aktualni nisu distancirali. Eto, to bi bila Hrvatska u par rijeci.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.