Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biljana Borzan:
Povratak na članak

Hrvatska nije reagirala iako se još u listopadu znalo za salmonelu 
u poljskim jajima

SDP-ovka iz Osijeka izvjestiteljica je Europskog parlamenta za bacanje i sigurnost hrane, a već mjesecima tvrdi da dobivamo hranu loše kvalitete.

Komentari 2

Avatar nekakav
nekakav
08:07 29.11.2016.

sve što ova žena radi već je višeno i odrađivano u tijelima unije. ništa novog borzanica ne radi, nego isto što su poljaci, mađari, slovenci, već odradili. ono što naša država ne radi jest potpuna zabrana uvoza iz poljske, i i mesa, jaja, svih prerađevina. svoje smeće neka poljaci izvoze u savezničke zemlje, one koje ih pumpaju glupostima sa rusima. eto, neka u ameriku izvoze takva jaja, piletinu. ipak od njih kupuju avione, rakete... ne kužim, mi poljacima ne smijemo javno ništa napraviti, krivo reći? propisi na razini unije su smijurija jedna. države nemaju svoju inspekciju svoje laboratorije, kroz koje bi prolazila sva hrana na tržištu. za sve je odgovoran proizvođač. a on uvijek igra na granici dopuštenog, kao i svi drugi. samo, igrati se sa hranom nije isto kao igrati se sa debljinom lima..... mene je jako začudilo kad se počelo izlaziti sa podacima da se za ove nepravilnosti zna godinama, a da se nikog nije rebnulo! cijeli sustav je onda pokvaren. kumice na placu koje prodaju sir, vrhnje i mlijeko, imaju više kontrola nego jedna klaonica, ili nedajbože firma tipa megle, pik vrbovec, vindija... jel znate kako često tim kumicama dolaze doma pregledavati vime od krave? a te iste inspektore nikad nećete vidjeti u klaonicama, velikim mljekarama, belju, koki, sljemenu.... jel znate da naše kumice moraju imati posebnu prostoriju za vrhnje, a posebnu za mlijeko? sve inox. ako je gnoj blizu, odmah upozorenje, pa onda zabrana. a u obližnjoj austriji, kup gnoja pored ulaza u prostoriju, u njoj i vrhnje, i mlijeko, i sir, sve zajedno, od inoxa vidiš samo džezvicu.... i sve je ok. naši kad preuzimaju propise, stvore uvjete strože od uvjeta za rad u nuklearkama. kad ste vi čuli da se netko otrovao od sira, mlijeka, sa placa? ili kad je netko kupio meso od lokalnog trgovca, gdje se po doma kolje? da, čuli ste za trihinelu, al tu pomoći nema, zaraza je uvijek moguća, i treba kontrolirati. al nije to tako strašno, 10 grama mesa na analizu za 40 kuna, i isti dan znaš gdje si. a ovako, kupiš junetinu, u stvari kravu staru 18 godina, punu antibiotika, i još je u ledu bilo 3 godine. ne vjerujete? jučer ste sigurno pojeli baš nešto takvo.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
19:33 28.11.2016.

nije uopšte bitno kom pripada kao stranaćka osoba ali je bitno i istina je da pravila unije nisukako spada i da je unija prdekana jer da je toćno po slovima zakona onda bi po cjelojj uniji svi proizvodi bili po istim kriterijima i vrijedili bi zakoni o zaštiti i kvalitetui a ako li ne udovoljavaju onda se nebi smjeli nigdje prodavat što je upravo slućaj kod nas svih malih ako li tamo neko neće ma šta me briga uzet će i pojest ovi tu i to se dešava a najapsurdnije je u vemu tom što li jedna vrsta bakterije prolazi po mjerilima a druge ne i onda trgovci se vade .na to jewdnom rjećju ako li su opasne po ljudski život ili zdravlje onda ih treba sve uvrstit i zabranit a dobit dobit trgovaca i lanaca bi trebala bit zadnji kotać dok zdravlje i kvaliteta prvi i zato se ovo dešava potruj pitaj koliko i vadi se na sanitarne i druge stvari ipitanje je uopšte koliko li je ljudi otrovano i o tom se ćuti umjesto da se veli istina koja se krije tamo negdje radi nećije dobiti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.