Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRENOŠENJE DIREKTIVE

Hrvatska nije jedina koja kasni sa slikama na cigaretama pa će EK pričekati s kaznama

pljuga
Foto: McPHOTO/DPA/PIXSELL
1/3
19.05.2016.
u 20:07

Samo je 14 zemalja učinilo sve što je potrebno, Komisija će saslušati argumente svake države koja kasni

Hrvatska nije jedina članica EU koja neće na vrijeme stići ispuniti obvezu prenošenja europske direktive o označavanju duhanskih proizvoda u svoje nacionalno zakonodavstvo.

Jučer, dva dana prije roka, polovica država članica nije završila parlamentarne procedure o tome, pokazuju podaci koje je prikupila duhanska kompanija Imperial Tobacco. Samo je 14 zemalja učinilo sve što je potrebno, četiri države djelomično su dovršile parlamentarnu proceduru, a u 10 država, među kojima je i Hrvatska, zakonodavni postupak je u tijeku.

Budući da je puno zemalja na putu da probije rok, Komisija je sklona ne se žuriti s pokretanjem novčanih kazni te će najprije prikupiti i saslušati argumente svake države o tome zašto se dogodilo kašnjenje.

>> Kad će cigarete sa strašnim fotografijama? Još nema zakona o novim kutijama

>> Hoće li se manje pušiti ako ne bude reklama za cigarete?

Komentara 4

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
10:09 21.05.2016.

Hrvatska bi mogla staviti slike svojih smrdljivih kafića u kojima smrtonosni dim udišu mala dica,dojenčad i trudne žene. I te scene su također dovoljno stravične da se mogu staviti na kutije cigareta, zar ne?

HR
hrxxx111
20:54 21.05.2016.

kakva je to demokracija kad ti brane pusenje, pravo na pobacaj, pravo da droge, pravo na normalan zivot, produzeni vikend.... Zelim birati, a ne da drzava bira za mene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije