Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.05.2016. u 10:25

Stvara se fama, u čemu prednjače oni koji se vole prikazivati zagovornicima ljudskih prava, a zapravo su totalitarci

Prije više godina Slavko Goldstein govorio je na HTV-u o tome kako on hoda Zagrebom i vidi mlade koji dižu ruke u zrak i sigurno pozdravljaju ustaškim pozdravom. Voditeljica je tražila dokaze, da obrazloži svoju optužbu, ali nije ih dao. Jer je nije mogao dokazati. Ali u njoj je ustrajao! Očito se njemu i sličnima stalno pričinjava da je svatko potencijalni ustaša ako malo više digne desnu ruku u zrak. No sve je to samo politika, i biznis.

Ista se priča ponavlja godinama, pa tako i danas. Stvara se velika fama da je na vlasti fašistička Vlada, u čemu prednjače oni koji sebe vole prikazivati liberalima, zagovornicima ljudskih prava, a zapravo su totalitarci koji u obračunu s neistomišljenicima ne prežu ni pred čime, koji bi određivali tko će kako misliti i pisati, posebno kad im se uskrati novac poreznih obveznika na koji su naviknuli i od kojega su dobro živjeli. Istina, bilo je i bit će pojedinaca i minornih grupacija koje će biti blagonaklone u pogledu NDH i ustaša i Pavelića, kojima je vrijeme stalo u tom razdoblju, koji na svijet oko sebe gledaju samo jednim naočalama…

Ali takvih ima svugdje. Čujemo li svaki dan da se Italija optužuje da je fašistička država ako se ondje bez kazne promovira Mussolinijev kult i ako se njegova unuka, koja se nije odrekla djeda, politički angažirala dotle da je ušla u Europarlament? Naravno, sve se to smatra demokracijom.

Hrvatskoj ne treba Italija biti uzor, mi trebamo graditi svoje društvo na zdravim i zrelim nogama. Ali ne tako da se u Hrvatskoj tolerira govor mržnje s takozvane ljevice, da se tolerira ljevičarski fašizam koji je vidljiv na svakom koraku, koji vodi u isključivost i mržnju. Koliko je sve to skupa licemjerno, najbolje pokazuje činjenica da su svi, i to s pravom, napali Milijana Brkića kad je Pupovcu poručio da se može seliti iz Hrvatske ako mu ovdje nije dobro. Ali zato se ni glas protesta nije čuo kad je novi šef HSS-a Beljak krajnje primitivno poručio premijeru da se može vratiti u Kanadu. Tko je Beljak da bi javno određivao tko će gdje živjeti i raditi? Stjepan Radić okreće se u grobu kad se vidi kako je HSS spao na primitivnu razinu javnog govora i djelovanja.

Ulje na vatru takvog isključivog pogleda na hrvatsko društvo dao je i autor članka u američkom Foreign Policyju za koji su mediji naglasili da je svjetski utjecajan. Bilo bi bolje naglasiti da je sramotno za tako utjecajan medij kad objavi članak koji je običan ljevičarki pamflet u kojemu su nadrobljene optužbe bez dokaza, kao da su prepisane iz nekadašnjeg Ferala ili današnjih Pupovčevih Novosti, kao da je tekst pisan u Beogradu.

Istina, sve te priče o fašizaciji zemlje idu na račun HDZ-a i Karamarka koji su u kampanji koketirali s takvim pojedincima i grupacijama na krajnjoj desnici, sve za dobivanje glasova. Svima nam se danas obija o glavu Karamarkovo i predsjedničino koketiranje s Bujancem, s Tepešom, s prosvjedima uz „za dom spremni“, zbog relativizacije glupog Šimunićeva ispada „za dom spremni“, pri čemu on ni danas nije svjestan kakvu je glupost i štetu napravio…

No reći da je vlast fašistička, da je Hasanbegović fašist, da je u Hrvatskoj fašizacija na djelu jest krajnje prenapuhano, a samo proizvod kuhinje onih koji su se našli pogođeni uskraćivanjem novca poreznih obveznika.

Antifašizam je njima doista floskula i ništa više. Samo bacanje magle kako bi pokušali zadržati svoje pozicije pa onda koriste i strane autore i medije kako bi važnost svojih protesta dignuli na međunarodnu razinu i tako dobili još veću težinu. Ali kako autor tog članka može biti vjerodostojan ako ustvrdi da je Hrvatska kriva za rat u BiH, da je Tuđman bio zločinac…

To ga odmah diskreditira kao objektivnog autora. Istina, u svijetu mnogi tako misle. Zato je najvažnije pitanje što je s hrvatskom diplomacijom. Zašto nije proaktivna? Jasno je i zašto, jer svi mahom gledaju svoje guzice! Hrvatska im je samo bankomat!

Jer da se za Britaniju kaže da je kolonijalistička i imperijalistička, svi bi njezini veleposlanici dan i noć dokazivali kako je Commonwealth dobrovoljan i kako nema govora o ekonomskoj zavisnosti i pozadinskim političkim ucjenama. Hrvatska nije fašistička, nego upravo suprotno, nadasve tolerantna zemlja. To upravo dokazuju oni koji je žele pokazati fašističkom, a zapravo su sami fašisti i dobro žive i ništa im ne nedostaje! Osim možda malo više novca poreznih obveznika. Ali dolaze druga vremena, drugi vjetrovi… 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije