Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

Hrvatska mora ovoj i ovakvoj Srbiji staviti veto na ulazak u EU

Pero Ćorić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
14.05.2015.
u 15:12

"Hrvatska mora reagirati na adekvatan način te opozvati hrvatskog veleposlanika iz Beograda", priopćio je HSP AS.

Odmah nakon što je Viši sud u Beogradu prihvatio zahtjev za rehabilitacijom četničkog vojvode Draže Mihailovića, HSP AS se javnosti obratio priopćenjem u kojem ističu kako ova i ovakva Srbija sa svojim vodstvom nije spremna pridružiti se zajednici europskih naroda kao punopravni član.

"Hrvatska mora reagirati na adekvatan način putem Ministarstva vanjskih poslova te opozvati hrvatskog veleposlanika iz Beograda te nakon potrebitih konzultacija sa predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović donijeti jedinu moguću odluku, a to je prekinuti diplomatske odnose sa istočnim susjedom", navode iz HSP AS.

Staviti veto Srbiji na ulazak u EU

Dodaju kako se i poslije ovoga čina potvrdilo da je njihov zahtjev da se za građane Srbije uvedu vize bio opravdan. Poslije rehabilitacije Draže Mihailovića HSP AS zatražio je od Vlade RH da najavi stavljanje veta na ulazak Srbije u EU.

- Naš zahtjev svakako nije ishitren, a posebice vođeni činjenicom kako je iluzorno očekivati od lijeve Vlade Zorana Milanovića da će poduzeti takav korak. Spora, troma, nepravovremena i neadekvatna reakcija na prijašnja nemila događanja upućuju da bi Vladi na odlasku odgovarala radikalizacija političke scene kao jedan od mogućih scenarija u Hrvatskoj sa ciljem prikrivanja vlastite nesposobnosti", stoji u priopćenju kojega potpisuje glavni tajnik stranke Pero Ćorić naslovljenom "Hrvatska mora ovoj i ovakvoj Srbiji staviti veto na ulazak u EU".

>>'Presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta'

>>Milanović izjednačava zločinca Tita s prvim hrvatskim predsjednikom

>>Rehabilitiran Draža Mihailović, sudac: Nismo utvrđivali je li ratni zločinac

Komentara 9

Avatar mirica19
mirica19
15:39 14.05.2015.

Ma doista ih treba pustit da rade što hoće i ignorirat, pazit samo na granice i to je sve. Previše mi pažnje njima dajemo.

CR
crocro
17:47 14.05.2015.

Nije rehabilitiran samo Draža, rehabilitirana e srbija koja ovom presudom restaurira četništvo i stvara pravni temelj za vraćanje četništva a samim time i provođenje glavnih ciljeva četničkog pokreta. Srbija se nije odrekla četništva, dapače, rehabilitira četništvo i duboko sam uvjeren da će Hrvatska staviti veto Srbiji na ulazak u EU i to u pravo vrijeme. A do tada Hrvatska itekako mora upozoriti EU što se to događa u istočnom susjedstvu. Samo je pitanje da li za to postoji interes?

Avatar Vizantinac
Vizantinac
18:22 14.05.2015.

Ma bravo i ja kazem.Blokirjte nas molim vas ,povucite ambasadora i da se sve rvatske firme tornjaju iz Srbije za sva vremena !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije