Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz podršku civilne zaštite

Hrvatska ljekarnička komora organizira humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.03.2022.
u 20:10

U Ukrajini je trenutačno najveća potreba za priborima prve pomoći, zavojnim materijalom, infuzijskim otopinama i lijekovima protiv bolova

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju kritično potrebnih lijekova i medicinskih proizvoda koji će se uz podršku Civilne zaštite dopremati na prihvatne punktove u Ukrajini.

- Nema plemenitijeg i humanijeg čina od spašavanja ljudskog života, a ovim aktivnostima činimo upravo to. Svatko od nas donacijom daje doprinos zaštiti i očuvanju najvrjednijeg; zdravlja i života ljudi u ovim teškim okolnostima - poručila je u nedjelju predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo.

Budući da je na ratom pogođenom području kritična potreba za određenim lijekovima i medicinskim proizvodima, HLJK je pokrenula humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju potrebnih lijekova sukladno popisu koje je sastavilo ukrajinsko ministarstvo zdravstva. 

U Ukrajini je trenutačno najveća potreba za priborima prve pomoći, zavojnim materijalom, infuzijskim otopinama i lijekovima protiv bolova te će se u prvom organiziranom transportu, koji se planira već početkom tjedna, osigurati opskrba ratom zahvaćenog područja upravo tim lijekovima i medicinskim proizvodima.

Potporu za organizaciju ove humanitarne akcije Komora je dobila od Ravnateljstva civilne zaštite RH te će Civilna zaštita biti logistička podrška i organizator prijevoza kupljenih lijekova i medicinskih proizvoda u prihvatne centre u Ukrajini. 

Soldo je istaknula kako su se njihovi kolege, ostali zdravstveni radnici te partneri i sugrađani već odazvali akciji te su od jučer u 13 sati, kada su započeli s prikupljanjem sredstava, već zaprimili brojne donacije. Navela je kako je akciju je podržao i brand Borboleta koji je, posebno za ovu namjenu, dizajnirao muške i ženske narukvice sa simbolima srca i mira, u bojama ukrajinske zastave, a kompletan prihod od prodaje narukvica donirat će se upravo za ovu namjenu. 

- Time se šalju poruke podrške i poziva na mir, a istovremeno i izravno pomaže ukrajinskom narodu - istaknula je Soldo. 

Komora poziva sugrađane da se ovoj plemenitoj i humanoj akciji pridruže novčanom donacijom te pomognu u nabavi esencijalnih lijekova i medicinskih proizvoda za pomoć stradalnicima u Ukrajini.

U navedenu svrhu, izvijestio je HLJK, otvoren je račun u Zagrebačkoj banci na koji se zaprimaju novčane donacije: 

IBAN: HR5923600001503058540
MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 2022
OPIS UPLATE: Humanitarna akcija za Ukrajinu

VIDEO Priča oravog heroja: U Slovačku stigao potpuno sam. Imao je samo ispisan broj mobitela na ruci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije