Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platinasti vuk

Hrvatska i srpska vojska u zajedničkoj vojnoj vježbi

vojna vježba
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.06.2014.
u 15:43

U vježbi će sudjelovati vojnici iz Rumunjske, Bugarske, Azerbejdžana, Hrvatske i Srbije uz sudjelovanje američkih marinaca

Prema najavama srbijanskih medija početkom srpnja u vojnoj bazi Jug, kod Bujanovca, biti će održana zajednička vojna vježba na kojoj će sudjelovati i pripadnici Hrvatske vojske.

Vježba nosi naziv Platinasti vuk i tijekom nje će se izvoditi obuka vojnika iz domene multinacionalnih mirovnih operacija.

– U vježbi će sudjelovati vojnici iz Rumunjske, Bugarske, Azerbejdžana, Hrvatske i Srbije uz sudjelovanje američkih marinaca koji će provoditi instrukcije karakterističnih za mirovne misije, rekao je potpukovnik Vojske Srbije Vladan Milosavljević koji je predstavio vježbu.

Vježba Platinasti vuk održavati će se od 30. lipnja do 11. srpnja s tim da će vojnici koji će sudjelovati u vježbi u Bujanovac početi stizati par dana ranije.

- Prva tri dana su predviđena za upoznavanje nakon čega slijedi izlazak na teren Borovac. Tamo će se po instrukcijama američkih marinaca vršiti obuka u korištenju nesmrtonosnog naoružanja i izvođenju još sedam ili osam aktivnosti koje su karakteristične za mirovne operacije. Drugi dio vježbe, koji je bio planiran za 2015. godinu, biti će organiziran u listopadu u bazi Jug koja predstavlja i centar za obuku postrojbi koje će sudjelovati u mirovnim misijama širom svijeta, najavio je Milosavljević.

>>Pokazna vježba okupila brodove šest mediteranskih država u Kaštelanskom akvatoriju

Komentara 14

KU
kukuruzovski
21:01 22.06.2014.

kade tuka se ruske trupe ?, blagodarim

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:12 22.06.2014.

Regionalna suradnja.....hahahahahaha

HR
hrxxx111
16:23 22.06.2014.

s amerima imat posla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije