Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO HRVATSKA MOŽE NAUČITI?

Hrvatska danas proživljava ono što je Njemačka prošla prije više od pola stoljeća

11.02.2024.
u 10:34

Berlin danas priznaje da je postao najmoćnije europsko gospodarstvo zahvaljujući i stranim radnicima, a mnogi "gastarbajteri" postali su njemački državljani

Komentara 29

TU
TutoBruto
10:38 11.02.2024.

Hrvatska NE prozivljava ono sto je Njemacka prosla prije pola stoljeca. Njemacka je trazila i dalje trazi radnu snagu zbog rasta industrije, proizvodnje i opceg jacanja i ogromnog rasta ekonomije. HRVATSKA trazi radnike jer se narod iselio radi neimastine, neperspektive i korupcije. Tko god je napisao ovaj naslov i clanak izgubio je vezu sa realnoscu.

DU
Deleted user
10:47 11.02.2024.

Nikako nije usporedivo mada vi to pokušavate na silu napraviti. Njemačka je uvozila radnu snagu iz istočne i južne Europe. A ovo što se događa danas u Hrvatskoj nikada u povijesti nije zabilježeno. Uvoze se radnici koji dolaze iz druge civilizacijske galaksije.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
10:49 11.02.2024.

Potreba za radnom snagom u Njemackoj je bila rezultat rasta ekonomije i dobre politike. U Hrvatskoj je to rezultat lose populacijske politike i iseljavanja stanovnistva. Prije 50ak godina Nijemci se nisu masovno iseljavali iz Njemacke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije