Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit Višegradske skupine

Hrvatska će u energetske projekte do 2020. uložiti 15 milijardi eura

kosor
Slavko Midžor/PIXSELL
24.02.2010.
u 14:59

Premijerka Jadranka Kosor u Budimpešti izjavila je kako Hrvatska postaje jedan od važnih energetskih čimbenika u ovom dijelu Europe.

Hrvatska svojom energetskom strategijom otvara vrata stranim investiorima, odnosno izravnim vanjskim ulaganjima u ostvarenju elektroenergetskih projekata u našoj zemlji. Do 2020. godine, prema energetskoj strategiji, u Hrvatskoj se u energetske investicije planira uložiti 15 milijardi eura, a u idućih desetak godina energetika će biti područje najvećih investicija i jedan od glavnih pokretača razvoja gospodarstva. Najavila je to premijerka Jadranka Kosor u svom govoru jučer u Budimpešti na energetskom summitu u organizaciji Višegradske skupnine.

- Očekujem da će deklaracija koju donosimo potaknuti gospodarstvenike zemalja regije u sudjelovanju u implementaciji projekata vezanih uz sigurnost opskrbe energijom. Očekujem da će EU također dati potporu ovim projektima kako bismo i kroz energetsku suradnju pronašli brži put izlazu iz gospodarske krize u našem kontinentu - poručila je premijerka koja je prva hrvatska predsjednica Vlade koja je sudjelovala i na sastanku premijera zemalja članica Višegradske skupine koju čine Mađarska, Češka, Poljska i Slovačka.

Energetski projekti za koje se Vlada opredijelila i od kojih, potvrdila je J. Kosor, unatoč krizi ne odustaje su dalekovod Ernestinovo-Pećuh koji će biti gotov u travnju, zatim gradnja LNG terminala na otoku Krku, ali i gradnja obnovljivih izvora energije, odnosno vjetroelektrana.

Premijerka je ustvrdila kako Hrvatska postaje jedan od važnih energetskih čimbenika u ovom dijelu Europe. Interkonekcijski plinovod između RH i Mađarske, nastavila je, popudbina je u energetskom smislu koju RH nosi u članstvo EU. Predsjednica Vlade je pak, kako je rekla, iznimno zadovoljna razgovorom s premijerima zemalja članica Višegradske skupine koju su Hrvatskoj "dali istinsku potporu što je još jedan znak da će RH uskoro postati članica EU".

Komentara 29

OB
-obrisani-
15:57 24.02.2010.

bravo premjerka samo napred fučkaš ove sdpOVCE samo lažu i šire depresiju

VI
vidimte
15:58 24.02.2010.

BRAVO ......ADMINE...!!!! ..bilo je i vrijeme, da baniras.. tog bljuvatora.. .........................mojadomovina...!!! ..dugujem ti pice...!!!

OB
-obrisani-
15:56 24.02.2010.

Jaca je imala odlican start,cista \'\'5\'\' ,sad i \'\'1\'\' za nju je previse.HDZ a sa nim i ona nece nikadna\'\' zelenu granu\'\' dok god ne makne udbasa ,kodnog imena \'\'SOVA\'\' koji je rucao juce ili prekjuce sa drugim udbasem,koji je vjerovatno ,oslobodjen imuniteta za ruckom priprjetio \'\'SOVI\'\' ,ako on najebe da ce najebati i \'\'SOVA\'\'.NEGO OBA U ZATVOR I NEK SE TAMO DOGOVARAJU A NE ZA RUSKOM..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije