Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Hrvatska bi svake godine mogla primiti više od 20.000 stranaca?!

Naslovnica
Foto: VL
26.09.2015.
u 00:01

Krvavi teroristički napadi u pojedinim europskim državama, pogotovo u Francuskoj, mnogima su dokaz da se nešto slično sutra ili za nekoliko godina ili desetljeća može događati i na tlu Europe

Ovo je prijelomni trenutak za Europu. Stari kontinent ovih dana se suočava s novom transkontinentalnom seobom naroda koja bi mogla dugoročno i nepovratno promijeniti njegov karakter iskovan u stoljećima burne povijesti. Ne poduzme li Europska unija dalekosežne poteze kako bi se tome oduprla, nakon toga više nikad neće biti ista, a u pitanje dolazi njezin kršćanski identitet građen u posljednja dva tisućljeća, kao i vrijednosti kolijevke demokracije, s jednako dubokim korijenima.

To su samo neka od upozorenja koja se mogu čuti iz usta desno orijentiranih europskih vođa poput Viktora Orbána, ali i mnogih konzervativaca i pripadnika političkog centra.

No, upozorenja s proročanskim mračnim intonacijama ne zaustavljaju se samo na tome. S naslovnica tabloida i na društvenim mrežama vrišti prava histerija potaknuta grozomornim vijestima s Orijenta. Nakon desetljeća opskurnih naslova o bombašima samoubojicama na koje odavna više nitko ne reagira, u svijest zapadnog medijskog konzumenta konačno su se nepovratno urezali pažljivo koreografirani prizori u kojima prijeteće spodobe u crnim maskama režu glave zapadnjacima odjevenima u drečavo narančaste kombinezone.

Krvavi teroristički napadi u pojedinim europskim državama, pogotovo u Francuskoj, mnogima su dokaz da se nešto slično sutra ili za nekoliko godina ili desetljeća može događati i na tlu Europe.

Cijeli članak pročitajte u subotnjem izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Spremne nove rute: I Dubrovnik se priprema za izbjeglice

>> SOA predala javnosti arhiv Udbe

>> Davorin Mlakar: Milanović komunicira na primitivan način, što je nedostojno premijera

>> Petr Zemcik: Konvertirati kredite u 'švicarcu' znači samo priznati već postojeći gubitak

Potražite paket Večernji i Obzor, plus magazin Moje zdravlje za 12 kuna!

Foto: VL

Komentara 35

OK
okus
23:02 25.09.2015.

Mogla bi : V. Britanija, Češka, Slovačka, Sad, ..... HRVATSKA sigurno NE. Merklica nek si guta cuspajz koji je skuhala. Sramota. Pokvarenost.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
22:42 25.09.2015.

Pa naravno, mogla bi primiti 20 tisuća Ukrajinaca, Rumunja, Bugara, zašto ne? Problem je u tome da je ova kukuriku-udbaško-četnička vlada toliko osiromašila Hrvatsku da smo postali nezanimljivi čak i njima, obzirom da slijedeće godine postajemo siromašniji čak i od jedne Rumunjske. Stoga je Europa nama namijenila Afganistance, Pakistance, Etiopljane, Malijce, Nigerijce...ne hvala, samo si ih vi držite u toj Austriji i nek vam noću ritualno siluju žene po Beču i Grazu. Prijatno.

Avatar guten_tag
guten_tag
00:59 26.09.2015.

Takvi instituti su sredstvo prikrivene agresije na Hrvatsku i osvetnički pohod na našu mladu državu od međunarodnih lešinara koji djeluju iz podzemlja protiv onih koji su im meta. Znači treba "znanstveno" nešto dokazivati i gurati u provedbu. RH je meta jer oni smatraju da smo mi krivci rušenja njihove tvorevine Jugoslavije koju su stvorili poslije ww1 koji su sami isprovocirali. Na krvi našeg naroda su zarađivali ogromne novce njihovi plaćenici, razni lordovi, tzv promatrači ili plaćenici te razne agenture. Vidite da se njihov naum gura preko raznih agencija, medija, tzv udruga za tzv ljudska prava i sl. Ako nije uspjela agresija i poraz u ratu cilj je slabljenje naših potencijala i pretvaranje Hrvatske u izbjeglički logor. Ti ljudi izbjeglice trebaju ići svojoj kući u svoju domovinu a pljačkaške bande koje pljačkaju njihova prirodna bogatstva treba istjerati iz njihovih zemalja. Mi koji dulje pamtimo sjećamo se da je UNHCR devedesetih poslije Oluje registrirao Hrvate po Hrvatskoj za iseljavanje u treće zemlje. U isto vrijeme su vraćali konvoje Srba bjegunaca iz Srbije bez kontrole uz prijetnje i ucjene tadašnje Vlade RH. Stalni napadi, izmišljanje zločina, lažne optužbe za kršenje ljudskih prava i sl. od strane plaćenika u medijima, koje su oni financirali za obavljanje prljavih zadataka, su imali za cilj slabljenje Hrvatske i izazivanje sukoba i kaosa. Jedan od takvih je bio prosvjed na Trgu bana Jelačića vezano za "radio sto kec" a cilj je bio stvoriti kaos izazvati pobunu i državni udar, nešto slično kao u Ukrajini, Gruziji, Rumunjskoj i sl. Sve to u vrijeme dok je trećina Hrvatske bila okupirana a glavni grad na dometu neprijateljskog oružja. Posjet američke tajnice Albright i prijetnje Tuđmanu kako "nema slobode medija", instaliranje njihovih marioneta 2000 na vlast je dovelo do ove krize jer su oni dobili zadatak da vrše destrukciju Hrvatske na svim poljima, što su oni objeručke prihvatili. Nacionalne monopole i tvrtke koje dobro zarađuju su predali istim tim "gazdama" koji na našu nesreću i nerazumijevanje događanja našim novcem financiraju neprijateljske aktivnosti protiv naših interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije