Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatska bi s eurom mogla proći kao i Englezi s Brexitom

Inzistiranje na kuni pitanje simbolike, a ne ekonomske logike za zemlju gdje je 80 posto duga i štednje u eurima

Komentari 8

ST
stefj
23:48 02.03.2019.

Pod hitno uvesti euro. Pametni i sposobni odlaze, profil glasača erodira, samo je pitanje trenutka kada će na čelo države doći neka spodoba koja će sve probleme htjeti riješiti štampanjem novaca i nacionalizacijama... Pogledajte npr. Lovrinovića, a taj čovjek je bio dekan ekonomskog fakulteta. Možete si misliti kakav kadar izlazi od tamo... Jedina zaštita od toga je uvođenje eura, jedina. Radije završiti ko Grčka, nego kao Venezuela, izbor je poprilično jednostavan...

VL
PO
portugisac
17:59 25.03.2019.

Ma dajte ljudi plašimo se eura a imaju ga već i Slovaci, Kosovo i Crna Gora. Jedino što bi se moglo desiti da dođe više turista jer ima mnogo onih koji ne će tamo gdje nije njihova valuta. Također bi turisti bili sigurniji da im se cijene ne bi mijenjale kao do sada. Jedan kurs je u zimi kada bukiraju a drugi u turističkoj sezoni od Uskrsa do Rujna. Na tim kursnim razlikama vlada gradi BDP pa zato ne žure sa uvođenjem Eura.

VL
FM
fmihoci1
00:11 03.03.2019.

... engleski brexit i hrvatski euro --- ama baš nikakva poveznica tu ne postoji .... ... a isto je tako besmislena izjave gosp. plenkovića "kako euro hrvatskoj osigurava stalni rast" .... bilo kakav hrvatski rast zavisi od obrazovanja, pameti, inovacija, investicija, šljakeraja itd. itd. ....

VL
Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
19:55 02.03.2019.

Đava ti odnio Euro. Treba zadržati monetarni suverenitet.

VL
DU
Deleted user
20:04 02.03.2019.

Zato i treba EU s dvije "brzine".ko neće euro u drugi razred nek ostane sam za sebe a pitanje je što zaista i radi u EU

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
08:31 03.03.2019.

Za mene se nebi ništa promjenilo.Sada nemam kuna, a sutra neću imati EUR-a.

VL
PA
pappmisi
07:54 03.03.2019.

Treba razmisliti zasto Madjarska i neke druge drzave ne zele uvesti Euro !!!!!!?????????? Vrsi se veliki pritisak na Madjarsku da ga uvede ali Orban Ne zeli !!!!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.