Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivni feljton

Hrvatska 1980. – 1990.: Od smrti Tita do privatizacije Ante Markovića

tito
Foto: Davor Puklavec/Pixell
18.07.2014.
u 15:40

Najnoviji Večernjakov feljton Hrvatska 1980. – 1990. bavi se progonom hrvatskih disidenata nakon Titove smrti, gospodarskom krizom, žestokim obračunima unutar SKH između Špiljakove i Šuvarove frakcije...

Večernji list od ponedjeljka, 21. srpnja, počinje objavljivati ekskluzivni feljton “Hrvatska 1980. - 1990.” autora Ivice Radoša. U deset uzbudljivih nastavaka prisjetit ćemo se događaja iz novije hrvatske povijesti – deset godina uoči hrvatske samostalnosti i Domovinskog rata.

Najnoviji Večernjakov feljton Hrvatska 1980. – 1990. bavi se progonom hrvatskih disidenata nakon Titove smrti, gospodarskom krizom, žestokim obračunima unutar SKH između Špiljakove i Šuvarove frakcije, ratom za Inu i ubojstvom Stjepana Đurekovića. U feljtonu Ivice Radoša možete pročitati sve o pozadini Dinamova osvajanja državnog prvenstva u nogometu 1982. godine i uspjeha hrvatske košarke, o tome kako je kardinal Kuharić, unatoč neviđenom otporu i podmetanjima tajnih službi, uspio organizirati Euharistijski kongres u Mariji Bistrici 1984.

Osim toga, pročitajte je li Stipe Šuvar drugi Iso Kršnjavi, sve o Millesovoj pljački Nacionalne i sveučilišne knjižnice, o tome kako su hrvatski komunisti financirali Univerzijadu, kako su se kontrolirali mediji te kako je Ante Marković započeo pretvorbu i privatizaciju. O svim temama u feljtonu govore sudionici događaja, ekonomisti, suvremenici i povjesničari.

>>Državu smo proglasili sami. Diplomati nisu došli ni na prijem

>>Kvesić: Stipe Šuvar nije nikada ništa ukrao, bio je pošten, ali loš političar

Komentara 8

VA
vadis
17:53 18.07.2014.

Zasto ova slika ratnog zlocinca, da nas valjda posijeca na godine kad je komunisticki diktator vladao. Zamislite, komunisticki a zivio je kao car.

SU
superfinta
19:28 18.07.2014.

Vidimo iz ovog naslova ko je poceo s privatizacijom .Dr.Franjo Tudman tek je poceo okupljat rodoljube oko sebe i praviti planove za slobodnu Hrvatsku drzavu.Josipovic zaboravio kad je pocela privatizacija i tko juje zapoceo.Nema razloga to zamjerati Dr.Tudmanu ,posto su zacetnici njegovi drugovi.

SO
Sos
00:38 19.07.2014.

Lesinar nije vrijedan spomena a ovo zlo sto se desilo i desava je sve od njegovig podanickih sluga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije