Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatin: Sanader prešao granicu; Sanader: Hrvatin ne sluša dobro

11.05.2009.
u 16:17

Osuđujuća presuda Glavašu, odnosno to što je ona donesena tjedan dana prije lokalnih izbora, i dalje je povod za sukobe izvršne i sudbene vlasti. Premda je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin odšutio vikend i čekao prvi radni dan, dok se afera malo stiša, da premijera upozori kako je u prozivci prešao granicu neovisnosti sudstva, istoga mu je dana stigao odgovor premijera Ive Sanadera da je neobjektivan.

Šimonović: Trenutak izricanja presude Glavašu najbolje govori da Vlada nije utjecala na nju

Sanader: HDZ, Vlada i ja nismo utjecali na presudu Glavašu

– Suci i njihove odluke ne služe niti zastupaju bilo koga – oni samo zastupaju zakon – priopćio je Hrvatin upozoravajući kako je bila neprimjerena Sanaderova izjava kojom je prozvao sud da se visinom i vremenom izricanja kazne uključio u predizbornu kampanju. Sanader nije ostao dužan. – Mislim da je Hrvatin zaboravio na što sam ja reagirao.

Reagirao sam na izjavu predsjednika SDP-a koji je pravosuđe i procese koje ono vodi sveo na sukobe unutar HDZ-a, što je smiješno. Rekao sam kako me nitko ne može uvjeriti da je presuda jednom političaru 8 dana prije izbora demokratski standard.

Toga nigdje u svijetu nema i ja pri toj izjavi ostajem. Mislim da je Hrvatin trebao reagirati na Milanovićevu izjavu, a onda i na moju. On je i predsjednik DIP-a, mora biti objektivan i reagirati na obje izjave – rekao je Sanader. (E. F., I. T.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije