Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera vrhovni sud
Povratak na članak

Hrvatin: Ljudi, visio bih da to nisam prijavio Bajiću

Svoje suce ne pitam za odluke, a Tadić me gledao u oči i rekao: – Mi znamo kakva je presuda! Zato sam ga išao prijaviti, svjedoči Hrvatin

Komentari 20

CH
chemica
19:12 06.09.2012.

Stalno se gura ta čudna teorija da se radilo o POKUŠAJU podmićivanja koji "nije uspio". Da su uspjeli podmititi suce Vrhovnog suda, kazna bi Glavašu bila ublažena ( logično), a pošto su naši "vrhovni" suci puko poštenje i kultura, oni su lovu odbili pa je i Glavašu ostala ista kazna. Glavašu je kazna usprkos "neuspjelom" pokušaju podmićivanja SMANJENA pa otuda moja zbunjenost. Nekako mi je u suprotnosti sa zdravim razumom.

VL
DU
Deleted user
10:00 06.09.2012.

Hrvatin: Tadić je znao kako se presuda može promijeniti ------------------------------ svi su oni pravi Hrvati i Katolici. Kad ti nešto paše, u redu, ako ti ne paše,onda ovako

VL
TO
Toni50
10:29 06.09.2012.

podmićivanje za glavaša.... Kada je riječ o suđenju Sanaderu nema šanse d se ne ponovi po več 100-ti put zašto mu se sudi i i što je sve kriv. Ovdje je situcija finija kod opisa slučaja nema ponavljnja što se kako se odigralo dogodilo .. Sucu je bilo obečno 100.000 eura a dečki su došli sa 7000 u đepu jel nisu navodno više uspijeli da skupe... I naravno da je to sudac prijavio ; što bi i svako drugi napravio kada bi vidio da ga drže takove teške budaletine isto za budalu.

VL
TO
Toni50
10:58 06.09.2012.

Znam samo jedno da naš " nevini heroj-general " Gotovina dobija 24 godine za zločin. Znamo i to da naš "krivi" heroj general župan saborski zastupnik Glavaš i presuda za zločin i to bez mita; samo 3 puta manja.. Presudauda jadnih 8 godina brutto i držvu bira po želji za odsjediti ( biti čuvar ribnjaka ili šume ! ) Da sam zaista kriv nisu li me trebali kazniti od 20-tak i više godina pita se sa pravom Glavaš i 99% pučanstva RH i BiH-a !!! A o Srbiji da ne pričam.... Koliko bi dobio kazne da je bilo mita ? Dali netko ima sluha i dali ima uma da se ovo sve skupa razumije shvti kakvi smo mi Hrvati ???

VL
OB
-obrisani-
11:30 06.09.2012.

glavaš je niko i ništa . a što se tiče hrvatina on je još ispod toga, umjesto da je ovome uvjerenom komunisti i članu partije zabranjen bilo kakav javni rad on je predsjednik vrhovnog suda

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
12:47 06.09.2012.

E moj Hrvatin predsjednik si vrhovnog suda u pravosuđu koje se raspada od neznanja i korupcije. Koliko si kao predsjednik Vrhovnog suda predložio pokretanje stegovnih postupaka protiv nesavjesnih sudaca!?

VL
OB
-obrisani-
13:40 06.09.2012.

Rodom sam iz Đakova, znam o kome se radi. Momak je iz vrlo imućne gastarbajterske obitelji (trenutačno prodaju jedan objekt u Đakovu), i nije jedino dijete gastarbajtera čija "imovina prelazi primanja", ja ih znam bar dvadesetak. Otac mu je još prije rata imao tvrtku Ćelić Tours. Čovjek je, dakle, optužen. Sada, kako drug Tito veli, treba naći neke dokaze. I koga briga ako se pokaže da Ćelić ima pokriće za imovinu? Nikoga. Čovjek je već osuđen i smijenjen. Imućan hrvatski branitelj ili general u ovom scenariju ne može postojati, osim kao kriminalac i ratni zločinac. Drug Tito i dalje živi u mnogim srcima. Vječno. Upravo je parkirao autobus Ćelić Toursa pred Banske dvore.(I.Š)

VL
OB
-obrisani-
13:40 06.09.2012.

Paralelno s Praljkom eto i vijesti da je tvrtka generala Gotovine uprihodila pet-šest milijuna kuna. Poruka opet jasna: Mi mu plaćamo obranu, a on privatno mlati pare. I na kraju, "netko" se sjetio imovine načelnika PU karlovačke Josipa Ćelića i javno ga, bez suda, prokazao kao kriminalca čija imovina nadilazi njegova primanja. Ćelić je također hrvatski branitelj impresivna ratnog puta, izuzetno cijenjen među kolegama, koji su ga, u vrijeme imenovanja na to mjesto, nazvali "besprijekornim policajcem". Ministar Ostojić ga je na temelju novinskih insinuacija smijenio, a prije toga je oblaćen. Stare metode. Ako su ga već osudili, hajdemo ga malo i braniti, poradi ravnoteže.(I:Š)

VL
OB
-obrisani-
13:41 06.09.2012.

Drug Tito doista "živi vječno" kada su u pitanju metode likvidacije neistomišljenika, što se posebno pokazuje prema istaknutim hrvatskim braniteljima impresivna ratnog puta i biografije. Sukladno provjerenim udbaškim metodama druga Tita, ljude se i danas optužuje, a onda se kreće u traženje dokaza. U svemu tome nije bilo dovoljno mnoge hrvatske generale i časnike transformirati u ratne zločince, već i u kriminalce, ratne profitere. I eto vam najednom, istovremeno, članaka o njihovom nevjerojatnom bogatstvu kako bi se pogodovalo populističkim stereotipima o metku i imetku. Najprije se na sve strane razvlači general Praljak, kojem iz Haaga stiže "mišljenje" da, kao imućan čovjek, plati sam svoju obranu od par milijuna eura. Sam je Praljak argumentirano demantirao bajke o svom bogatstvu i pozvao "nadležne" da odu provjeriti zemljišne knjige kao i bankovne račune s kojih, kaže Praljak, mogu slobodnu uzeti sve što tamo nađu. No zna i Praljak da oni to neće provjeravati, jer znaju da to nije istina, zadovoljni su već time što su izasrali, sve ostalo je premija.(I.Š.)

VL
OB
-obrisani-
13:42 06.09.2012.

Imali su pravo svi oni koji su nakon Titove smrti tvrdili da će on "vječno živjeti u našim srcima". Njegove metode obnašanja vlasti i te kako su žive. Od svih Titovih izreka najčešće se spominje ona da se ne treba držati zakona kao pijan plota. Zaboravljaju se drugi biseri koji još zornije prikazuju metodologiju njegove vladavine, u svjetlu kojih i taj o plotu i zakonu dobiva svoj puni smisao. Kada je jednom neki novinar loše pisao o Sovjetskom Savezu, drug Tito se naljutio na državne tužitelje i rekao: "Oni ništa ne rade, pa ne mogu političari stalno raditi njihov posao." Kada su mu odgovorili da nemaju baš neke dokaze, Tito je rekao: "Optužite ga, dokaze ćemo već naći". (I.Š.)

VL
OB
-obrisani-
13:48 06.09.2012.

Treba li spomenuti da je Hrvatin, kao i Josipović ,Bajić i Mesić, izdanak obitelji poznate po "lijepim kapama" čiji su se članovi istaknuli naročitim zaslugama 1945.godine?

VL
DU
Deleted user
14:46 06.09.2012.

Pfeferhase, tebi jasno drug Tito kriv za sve. Za pokradenu Hrvatsku, za ratne profitere nije bitno što je Tito mrtav kao i komunizam- tebi je kriv. Jedni sto radili da radili tebi ne mogu biti krivi , drugi sto radilii da radili tebi ne mogu biti nevini. Ajme majko pameti..

VL
ZA
zagrebHR
18:06 06.09.2012.

što se jedan sudac vrhovnog suda ima sastajat sa sumnjivim likovima i razmjenjivat informacije, voditelja pisarnice vrhovnog suda su uhvatili da prenosi informacije odvjetnicima pa se u tišini nagodio i dobio uvjetno, suci vrhovnog suda su veće zvjerke, rade u rukavicama tako da ih se ne može lako uhvatit kao nekakvog voditelja pisarnice

VL
VU
vulgaris
20:12 06.09.2012.

@chemica Koliko ja pratim slučaj ovdje se čak ne radi niti o POKUŠAJU podmićivanja. Naime sva ta bulumenta se bavila samo planiranjem pokušaja do kojeg nikad nije ni došlo. To je kao da mene policija optuži kako sutra planiram proćii kroz crveno svjetlo na semaforu. Dakle, proces je farsa u samoj svojoj biti i žali Bože novaca koji se troše na gluposti. Padne li pak presuda onda je to čisti politički i montirani proces što je, opet, dobar lakmus koji pokazuje koliko je bolesno društvo u kojem živimo. Ta bolest nije nastala 90-te već puno prije, a kliconoše nisu odstranjeni kad je se to trebalo i moralo napraviti.

VL
JB
jbgele
20:20 06.09.2012.

Naravno da je prijavio Bajiću! Ovdje ispada da se on pravda zašto je prijavio. Svu gubu što krši zakone prijaviti i nagraditi ljude koji prijavljuju. Da je Čoban prijavio Sanadera kada je pljačkao sa Fiolićem onda bi puno ranije završili u Remetincu.

VL
Avatar Piruška
Piruška
20:59 06.09.2012.

Kako laže ovaj Hrvatin, uzeo je on puno puta lovicu ali sad je bilo drugačije jer Šeks ima zadnju riječ pa kao nisu uzeli !

VL
TO
Toni50
23:13 06.09.2012.

Znam samo jedno da naš " nevini heroj-general " Gotovina dobija 24 godine za zločin. Znamo i to da naš "krivi" heroj general župan saborski zastupnik Glavaš i presuda za zločin i to bez mita; samo 3 puta manja.. Presuda jadnih 8 godina brutto i državu bira po želji za odsjediti ( biti čuvar ribnjaka ili šume ! ) Da sam zaista kriv nisu li me trebali kazniti od 20-tak i više godina pita se sa pravom Glavaš ... Koliko bi dobio kazne da je bilo mita ? Dali netko ima sluha i dali ima uma da se ovo sve skupa shvati kakvi smo mi Hrvati ???

VL
TO
Toni50
23:14 06.09.2012.

Hrvatin: Ljudi, visio bih da to nisam prijavio Bajiću, na čijem bi visio ?

VL
VI
VisAVis2
09:24 07.09.2012.

Koji jadnik. I ovo nam je predsjednik Vrhovnog suda. Pobojao se jado da ga snimaju (kao i onoga jadnika u aferi mita iz fonda za privatizaciju, afera maestro ili sl.) pa je prijavio sebe, a ne sugovornika. Ali nije samo on Jugo jadnik, iste sorte je i Bajić koji na ovakav razgovor podiže optužnicu. Ovaj postupak služi ne da bi se kaznili počinitelji, već da bi se pokazalo narodu u kakvom strahu žive i najveći pravosudni dužnosnici (a u kakvom će onda strahu živjeti obični suci) te da bi se ustrašio narod da se počme bojati i sam sebe i žene i djece, kao što se je kroz čitavo vrijeme juge bojao udbe (ozna sve dozna). Ovoga Hrvatina valja odmah protjerati, ali i Bajića jer je i on podigao optužnicu radi vlastitog straha, a ne radi progona krivaca. Oboje su šljam jugoslavenski. Jedan sudac drugi javni tužilac. Ozna sve dozna!

VL
TM
tesla moj ponos
10:19 07.09.2012.

Hrvatin se pravi neuk i kao da je pao s Marsa. Koja glupost - da nije prijavio Bajiću on bi visio ??! Zna li drug Hrvatin koliko je poštenih ljudi prijavilo kriminal - pa izvisilo ! Drug Bajić radi samomo po onome što njegovu poziciju drži sigurnom. On je na svaku vrstu kriminala oguglao i slučajevima u ladici drži "moćnike" za - neku stvar !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.