Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Hrvatima su Austrija, Španjolska i Francuska uzori u turizmu

'21.08.2011.,Crikvenica - Plaze u Crikvenici i dalje prepune domacih i stranih turista. Vrucu i sparnu nedjelju turisti su iskoristili kupajuci se. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
08.05.2012.
u 15:35

51 posto ispitanika ocijenilo je da prirodne ljepote i razvedena obala razlikuju Hrvatsku od ostalih turističkih destinacija.

GfK Hrvatska u sklopu projekta "Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani 2012." proveo je istraživanje u kojem su građani izrazili mišljenje o hrvatskom turizmu i njegovim značajkama.

Tako je 51 posto ispitanika ocijenilo da prirodne ljepote i razvedena obala razlikuju Hrvatsku od ostalih turističkih destinacija. Jedinstveni smo po čistom prekrasnom moru, smatra 30 posto građana, a kulturnu baštinu i gastronomsku ponudu označilo je po 6 posto ispitanih kao našu jedinstvenost.

Glavnim nedostatkom hrvatskog turizma označena je slaba ponuda dodatnih sadržaja – osim kupanja, turisti nemaju ništa drugo. Tako smatra 27 posto ispitanih.

Visoke cijene smještaja u odnosu na dobivenu uslugu (24 posto ispitanih) i visoke cijene gastronomske ponude (20 posto) također su navedene kao nedostaci, a lošu strategiju razvoja hrvatskog turizma kao glavni nedostatak ocijenilo je 14 posto ispitanih.

Među nedostatke još se ubraja i manjak standarda u kvaliteti usluge, neljubaznost djelatnika, loša prometna povezanost i drugo.

Ispitanici su naveli i što bi napravili da su na mjestu ministra turizma. Dodatnu ponudu unaprijedilo bi 25 posto građana, cijene bi snizilo 17 posto ispitanih, a 12 posto građana unaprijedilo bi marketing i strategiju razvoja turizma. Njih 10 posto unaprijedilo bi uslugu, a 8 posto pojačalo bi inspekcije i kontrole. PDV na turističke usluge smanjilo bi 6 posto ispitanika.

Također su ispitanici, korisnici interneta, na prva tri mjesta kao uzorne turističke zemlje stavili: Austriju (19 posto), Španjolsku (18%) i  Francusku (13%). Slijede još Turska, Italija, Grčka, Švicarska, Tunis i V. Britanija.

Istraživanje je provedeno na 300 ispitanika.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
marko53
18:33 08.05.2012.

Austrija??? Eh što smo biarali Srbe umjesto njih. Zato smo i zaostali 100 godina iza njih.

Avatar GERO2
GERO2
19:54 08.05.2012.

Glavnim nedostatkom hrvatskog turizma označena je slaba ponuda dodatnih sadržaja – osim kupanja, turisti nemaju ništa drugo. Tako smatra 27 posto ispitanih. Kad to shvate oni lopovi na Pantovcaku onda ce im se u drzavnu blagajnu sliti 20-30 MLD€ aa ovako uvjek ona sitnica koja je mala u odnosu na jedan Paris koji ima duplo vecu zaradu u turizmu od cjele Hrvatske.

DZ
dzukaficuka
14:31 09.05.2012.

Pa pogledaj samo koje mi Stubicke toplice imamo kako su uredene vec 12 godina je rukovodilac kao i od bolnice SDP ovi ostali su dobili odpust.Lepota od zivota kad ides na kupanje imas osijecaj da RENOVIRAJU i da se kupas a KUKULELE jer su tu njihovi vladari Muce pa vi sto ste dali glas toj koaliciji dodite u u Toplice Stubicke pacete vidijeti kako Kradimir Linic vode poslove samo lapanje i nikom nista .Ni jedna TV kamera se nece dosijetiti da dodu u Stubake i da pitaju G Milanovica i Cacica kaj to je Baustela ili Toplice ili Krava muzara njihove KUKULELE koalicije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije