Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignuta optužnica

Hrvatica prekinula s Austrijancem, a onda je krenuo pakao. Otišao je u auto i uzeo kanister od 20 litara nafte...

Opća bolnica Pula
Srecko Niketic/PIXSELL
31.03.2024.
u 00:30

Policijska istraga je završena podizanjem optužnice pulskog općinskog državnog odvjetništva.

Oscar Dellai, austrijski državljanin, prije dvije godine zapalio je stan bivšoj djevojci u Marianijevoj ulici u Puli. Naime, policijska istraga je završila podizanjem optužnice pulskog općinskog državnog odvjetništva. U stanu je izazvao dva požara prolijevanjem nafte iz kanistera od 20 litara tekućine. Požarom je ugrozio i ostalih devet stanova koji se nalaze u zgradi. Čekao je da djevojka ode prošetati psa pa je jednu vatru zapalio u dnevnom boravku pored blagovaonskog stola, a drugu u spavaćoj sobi na krevetu.

Vatra je zahvatila obje prostorije, ali se ubrzo proširila i na kuhinju, piše Istra24. Širenje požara na ostale stanove u zgradi su spriječili vatrogasci hitnom intervencijom. 

POVEZANI ČLANCI:

"Požarom je izazvao opasnost za život i tijelo ljudi", stoji u optužnici na stranicama pulskog suda. Za Dellaia se od tužiteljstva traži kazna od godinu dana zatvora i zabrana približavanja Marianijevoj ulici. Dallai je priznao krivnju, no nije htio ugroziti ostale stanare te ju je čak pokušao i ugasiti, ali su ga „rolete od balkonskih vrata zarobile na balkonu". 

Nije mu žao što je to učinio jer je sav inventar i namještaj ionako on financirao, stoji u optužnici, a istragom se utvrdilo kako je u stanu nastala totalna šteta. Bivša djevojka je izjavila kako je Dellai u autu držao 20 litara nafte te kako je već ranije prijetio da će zapaliti cijelu zgradu.

Prema svjedokinji koja je na koncu i pozvala policiju, Dellai je stajao na balkonu kao da se ništa ne događa čekajući vatrogasce. Nakon intervencije vatrogasaca utvrđeno je kako je požar bio podmetnut na dva mjesta zapaljenim dekama i zapaljenim nadmadracom. Istragom je ustanovljeno kako nema dokaza da je osumnjičeni bio zarobljen na balkonu.

VIDEO Snimka požara u Rijeci: Izgorjelo vozilo Čistoće

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije