Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUžnica za smrt NOVOROĐENČETA

Hrvatica (32) koja je rodila u vinogradu u Mađarskoj ne sjeća se poroda: 'Nisam znala da sam trudna'

Spašavanje bebe u vinogradu u Mađarskoj
Mađarska policija
09.05.2023.
u 11:13

Žena koja je u to vrijeme radila u nadnici u vinogradu nikoga o porodu nije ni obavijestila, zbog čega je dijete zbog nezbrinutosti preminulo dan kasnije, 16. lipnja

Podignuta je optužnica protiv Hrvatice (32) koja je prošloga ljeta rodila bebu u vinogradu u Mađarskoj, ostavila je tamo, a novorođenče je dan kasnije preminulo. Naime, ženu se tereti da je, nakon što je rodila živorođeno žensko dijete, nalazeći se u stanju ''snažnog duševnog poremećaja'' izazvanog porodom i pristajući da mu zbog toga oduzme život, dijete ostavila u zaraslom grmlju bez prijeko potrebne skrbi za preživljavanje, doznaje Glas Slavonije iz optužnice.

Žena koja je u to vrijeme radila u nadnici u vinogradu nikoga o porodu nije ni obavijestila, zbog čega je dijete zbog nezbrinutosti preminulo dan kasnije, 16. lipnja. ''Majka je time usmrtila svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog optećenja zbog poroda'', stoji u optužnici. Državno odvjetništvo zbog ovog čina traži da se ženu kazni zatvorskom kaznom u trajanju od godine dana. Osim toga, policajcu se 32-godišnjakinja branila da je otišla raditi u vinograd u Mađarsku te da ju je u jednom trenutku ''potjeralo na WC'' zbog čega se udaljila od ostatka grupe. Osim toga, rekla je kako ju je tada zaboljelo u trbuhu kao da ima grčeve od menstruacije, no ne sjeća se što se dalje dogodilo jer joj se zacrnilo pred očima te se ne sjeća ni poroda ni djeteta. 

>> VIDEO Hrvatica rodila u Mađarskoj pa ostavila bebu u vinogradu: Pobjegla je u osječku bolnicu, a dijete je umrlo

Nesvjesna što je učinila, kako tvrdi, 32-godišnjakinja se vratila u vinograd, no i dalje je jako krvarila te su je radnici ispitivali što joj je, a potom je odvezli i na hitnu da se ustanovi koji je uzrok. Tek je na pregledu ustanovila kako je zapravo rodila, pravdala se majka policajcima, jer nije znala ni da je bila trudna. Dodala je kako bi svakako otišla u bolnicu i ne bi učinila što je učinila da je znala da je trudna. Svjedokinja je istražiteljima pak rekla da je žena u jednom trenutku otišla na wc i vratila se za 10-ak minuta sva krvava, zbog čega su joj svi dalji košulje kako bi prikrili krvarenje. 

U optužnici stoji kako je iz očevida utvrđeno kako su upravo na tom mjestu pronađeni biološki tragovi od kojih su i vodenjak i posteljica, a nedaleko od njih pronađeno je i novorođeno žensko dijete.  Iz zapisnika o sudskoj obdukciji i mišljenja medicinskog vještaka, proizlazi da je novorođenče bilo sposobno za život, da je vrijeme rođenja vjerojatno 34. tjedan trudnoće. Zaključno, smrt novorođenčeta nastupila je isključivo zato što nije dobilo nikakvu skrb.

Psihijatar je također proveo vještačenje kojim je utvrđeno kako je 32-godišnjakinja sniženih intelektualnih sposobnosti na razini ispod prosječne do granične inteligencije, a kao obranu najviše koristi negiranje i potiskivanje. Osim toga, navodi se i slaba anticipacija posljedica svojih postupaka, niska frustracijska tolerancija, sklonost impulzivnom reagiranju, slabo razvijen osjećaj krivnje te slabo razvijene introspektivne sposobnosti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije