Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI BLIC:

'Hrvati ucjenjuju bivše časnike da špijuniraju za njih ili će podignuti optužnice za ratne zločine'

lisice, uhićenje
Duško Jaramaz/Pixsell
03.09.2016.
u 08:43

Blic u tekstu navodi kako je špijunski posao, najjednostavnije rečeno, obavljao krajnje amaterski zbog čega je i postao sumnjiv.

U Beogradu je u petak uhićen Čedo Čolović (57) kojeg Srbija sumnjiči da je radio kao hrvatski špijun.

Prema izvorima Blica, umirovljeni pukovnik Čedo Čolović prihvatio je ponudu hrvatske obavještajne službe da, ako bude u Srbiji špijunirao za njih, protiv njega neće biti podignuta optužnica za ratne zločine.

U tekstu se navodi kako se ne zna kada je Čolović počeo "otplaćivati svoj dug Hrvatima", no sigurno je da ga je Sigurnosno-obavještajna agencija (BIA) pratila izvjesno vrijeme kao sumnjivu osobu "koja se puno raspituje".

Navode i kako je špijunski posao, najjednostavnije rečeno, obavljao krajnje amaterski zbog čega je i postao sumnjiv.

- Vrlo direktan i nametljiv pitanjima koje je upućivao kolegama vojnim osobama i ljudima iz drugih državnih struktura - kazao je sugovornik Blica. 

Isti izvor iz sigurnosnih struktura navodi kako ovo nije prvi otkriveni slučaj hrvatskog špijuna koji radi za tamošnju službu jer je ucijenjen.  

>> EKSKLUZIVNO Uhićeni hrvatski agent je Čedo Čolović! Uhićen je dok je bježao u Hrvatsku

Komentara 7

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
09:08 03.09.2016.

Takko i treba neka okaju svoje grijehe iz prošlosti

DU
Deleted user
10:02 03.09.2016.

Eto u selu Panjani pokraj Hrvatske Kostajnice 01.09.1991 godine likvidirani su metkom u čelo dva Ruska novinara u diplomatskom vozilu Ruske ambasade iz Beograda. Istraživanjem se sumljičilo nekoliko lokalnih kokošara ali nikada nalogodavci koji su sjedili u BanjaLuci i Beogradu.

DU
Deleted user
15:09 03.09.2016.

E znao sam da smo u duši "pokvareni" jadan oficir jugo armije borio se na njihovoj strani na našoj ima obitelj dva državljanstva hrvatsko dobio bez obzira na to što je pucao po nama i ima kuču u lijepoj našoj čak i vinograd . U očima ugroženih sigurno špijun kojeg je hrvatska ucjenjivala da bi dobila informacije o njihovoj bjednoj vojsci koja u ničemu nije bolja od naše. Kada ovo ne bi bilo žalosno popišao bih se od smjeha kakva glupost. Kaj ne valja u lijepoj našoj zašto nisu podignute optužnice za svakog oficira koji je sudjelovao u uništavanju Hrvatske od običnog desetara pa do generala tražiti i osuditi raspisati medjunarodne tjeralice i privesti pred sud. Evo zadatka za novu vlast i iskreno se nadam da če to biti učinjeno , zbog istine , poginulih ,protjeranih mučenih za te grozote nema zastare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije