Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO ŽIVI HRVATSKA MANJINA
Povratak na članak

Kad podignu glas, Hrvatima u Srbiji prijete: A ne tako davno u Subotici je živjelo više Hrvata nego u Zagrebu

Vjerujemo da s Balaševićem nije sahranjena nada u suživot dvaju naroda, poručuju Hrvati iz Srbije.

Komentari 28

MI
Mikula2
22:58 24.03.2021.

Državne politike Srbije i Hrvatske prema svojim manjinama mogu se jedino i samo voditi pravedno primjenom principa reciprociteta.Sve drugo je mazanje očiju i uvertira u veće nepravde i nedaj Bože sukobe.Ako se primjenjuje gornji princip onda bi same nacionalne manjine jedne države morale reagirati na nepravdu počinjenu nad nacionalnom manjinom u drugoj državi jer s time ustvari brani i svoj položaj.U Hrvatskoj bi po ovome morao prvi progovoriti Pupovac i SNV,a očitovanje novog Patrijarha,s obzirom na sve njegove pomirbene izjave,nebi bilo na odmet.

VL
SP
Spezzi
23:43 24.03.2021.

Pa isto se događa i u Hrvatskoj. Čim Hrvati podignu glas prijeti im se !!! O tome ne pišete...

VL
ST
stric23
22:43 24.03.2021.

....problem se jednostavno riješi .... u RH primjenimo iste metode prema srpskoj manjini...

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:47 25.03.2021.

Subotica je početkom 20. stoljeća bio grad u Austro-Ugarskoj monarhiji. Usred plodne ravnice. Nakon 1. svjetskog rata osnovane su Država SHS - kasnije nazvana Kraljevina Jugoslavija i Mađarska. Granica je išla desetak kilometara od Subotice, pa je Subotica ostala odvojena od svog prirodnog ekonomskog i dnevnomigracijskog zaleđa. Iz grada se iselio i manji dio Mađara, a industrija bez radnika i sirovina je stagnirala. Uz ukupno smanjenje broja stanovnika u Subotici, pa time i Hrvata došlo je istovremeno do povećanja broja građana Zagreba uslijed razvoja industrije u Zagrebu i doseljavanja iz uže i šire okolice grada. Pa je Zagreb postao grad s najvećim brojem Hrvata. Od gradova u tadašnjoj Jugoslaviji sličnu sudbinu imala je Bitola u Makedoniji koja je od zapovjedništva turske vojske na Balkanu i kulturnog i industrijskog sjedišta također ostala odsjećena od svog zaleđa koje je ostalo u Grčkoj..

VL
Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
02:03 25.03.2021.

Dara iz Jasenovca nije bio umjetnički film već je njegovo prikazivanje na drzavnoj tv nastavak antihrvatske politike i Dara iz Jasenovca postigla je svoj cilj ne 100 % vec 1000 % a to je da se stvori dodatna mrznja prema svemu Hrvatskom da se narodu skroz zacepi mozak Vucicevom propagandom i megalomanijom nacionalne ideologije a moglo se sa puno manje prikaza krvi i kasapljenja u filmu pokazat zločine ustaskog rezima koji nisu sporni ali jesu kada se koriste za borbu protiv RH kakove veze ima RH sa NDH ali bas nikakve veze ni sada ni ikada pa ni tad !

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
16:37 25.03.2021.

Predlažem da se u Hrvatskoj organizira nacionalna akcija masovnog iseljavanja Hrvata iz Hrvatske u Vojvodinu.Svi koji imaju namjeru odseliti se iz Hrvatske trbuhom za kruhom nek se sele u Vojvodinu i nek se tamo zapošljavaju i trajno nastanjuju.Time će pomoći Hrvatima koji tamo žive.

VL
GE
genadij
07:20 25.03.2021.

Poslatu Pupavca i patrijarha kao zagovornike mira i manjina da riješe stvar. Neka im pomognu i nevladine udruge.

VL
TT
tik tak
06:45 25.03.2021.

Ne bih htio biti u koži Hrvata među tim divljacima...

VL
LU
luminax
08:48 25.03.2021.

Hrvati u Srbiji dišu punm plućima , kao i svi ostali .

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
07:48 25.03.2021.

Hrvati u Hrvatskoj imaju još manja prava nego u Srbiji! Sve ih je manje i manje.. U ne tako dalekoj budućnosti svi će emigrirat...

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
07:57 25.03.2021.

Pitam se, zasto bih zivio u nekoj drzavi, gdje mi prijete, gdje me mrze, vredjaju i preziru? Pozato je kakav su srbijanci narod te ne razumijem da tamo netko mora obavezno da zivi! Napustite tu bijedu!

VL
IB
iva.begovic
08:42 25.03.2021.

Predsjednik Hrvatske ima manja prava u Hrvatskoj od Hrvata u Srbiji. Oni konzumiraju svoja Ustavna prava.

VL
Avatar mason
mason
05:32 25.03.2021.

Samo se iselite iz te zatucane turske provincije ili cete kad tad biti zaklani , vi vasa dijeca ili unuci. Mozda za 10 , 50 ili 100 godina.

VL
CA
Canada94
01:32 25.03.2021.

Ja mislim da Hrvati trebaju biti u Hrvatskoj, a Srbi u Srbiji. Na taj nacin ce prestati ta besmislena prebrojavanja stanovnika raznih nacionalnosti u raznih drzavama. To je postalo dosadno!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.