Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odnosi s njemačkom

'Hrvati su imali razloga pjevati 'Danke Deutschland', Srbi ne'

Aleksandar Vučić
Tomislav Krasnec
13.06.2014.
u 12:56

Odlazak Aleksandra Vučića Angeli Merkel kritizirali su mnogi srpski analitičari

Iako se u srpskim medijima posjet tamošnjeg premijera Aleksandra Vučića Njemačkoj i susret s kancelarkom Angelom Merkel, tumači kao veliki napredak u suradnji dviju država pa neki mediji ovu novu fazu predstavljaju kako srpsko-njemački odnosi ulaze u razdoblje "medenog mjeseca", ima u Srbiji političkih analitičara koji ne misle tako.

- Ne znam ulazimo li u vrijeme "medenog mjeseca", ali mislim da ulazimo u razdoblje potpune njemačke dominacije na Balkanu i nad političkom scenom u Srbiji. Naravno da se politička i ekonomska snaga Njemačke mora uvažavati, ali ovolike snishodljivosti, poniznosti i sluganskog oduševljenja kakva je demonstrirana, ne samo u izjavama srpskih državnih dužnosnika već i u medijima koji su pratili posjet Berlinu, su bez presedana i ostavljaju gorak okus u ustima - rekao je za beogradske Vesti, utjecajni politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Izrazio je nezadovoljstvo izjavom srpskog premijera državnoj televiziji nakon razgovora s njemačkom kancelarkom, kada je primijetio "kako se Angela Merkel prisjetila teških razgovora s prošlim srpskim vodstvom i da joj je ovog puta bilo drago što su razgovori potpuno drukčiji".

- Bolje da je to prešutio. Znate, ima ona poslovica: "Čega se pametan stidi..." To samo pokazuje kako je ova vlast u tom pogledu pala nekoliko koraka niže od prethodne, koju su upravo Nikolić i Vučić kritizirali kao "izdajničku i nepatriotsku" - kaže Vukadinović i donosi primjer Hrvatske iz početka 90-tih.

-  Ne vraćajmo se u dalju prošlost, dovoljno je podsjetiti se na hrvatske hvalospjeve Njemačkoj, s tom "sitnom razlikom" što su Hrvati imali razloga pjevati "Danke Deutschland", a Srbija ne, i utoliko je naša bruka veća - zaključuje Vukadinović.

>>Vučić: Njemačka sada najvažnija i za Srbiju

Komentara 23

DR
draxy
13:16 13.06.2014.

Volio bih da i naš premijer sjedi sa Angelom Merkel i pokušava zaustaviti iseljavanje iz RH a ne da putuje u Brazil,Australiju,Novi Zeland...

CH
chemica
13:13 13.06.2014.

Dok nisu razjurili Jugoslaviju, Srbi nisu morali klečati ni pred kim. Danas im više nema "velike Srbije", ode i Kosovo, a za njim bi mogla i Vojvodina ili Sandžak...A tako je to kada si sam sebi najveći neprijatelj. Puziš, klečiš, moliš...Malen, šugav i beznačajan. Vlastitom krivnjom.

AL
alfa5
14:12 13.06.2014.

nikolic i vucic,,,i jedan i drugi seseljevi cetnici,,,,danas lizu guz,,,svima,,,zbog fotelja u kojima sjede,,,,izigravaju svece i jedan i drugi,,,vratimo se malo u ne tako davnu proslost 90-tih pogledajte snimke njihovi razgovora izjava i slicno,,,kad su zarili i palili od slovenije do bosne,,,kad su njihovi cetnici,,klali silovali masakrirali,,,njih dvojica treba da prave drustvo seselju u hagu kao ratni zlocinci,,a ne da se ovdje krevelje tko im vijeruje ista vise za mene je to nacija koja ne postoji,,,niti je priznajem poslje svega zla sto su napravili svima,,i ta dvojica zajedno sa njima jer su drzali mitinge i ispirali mozak narodu huskali na mrznju i ubistva,,,stoga,,,kad cujem da se spominju ,,,srbi,,,pitam tko su oni,,koja je to nacija,,nacija koju nitko na kugliu zemaljskoj ne voli nitko sa njima nikakva posla nece da ima i pametno,,,ostati ce sami,,,izolovani,,,i tako ce ostati dok postoji ovog svijeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije