Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNA EMISIJA

Hrvati pokrenuli prvu domaću aplikaciju za zapošljavanje studenata. Nema CV niti motivacijskih pisama

Foto: HRT
1/3
05.05.2021.
u 10:23

Prilog o aplikaciji možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

Poduzeća i tvrtke diljem svijeta nastoje se različitim alatima prilagoditi pandemijskim okolnostima, što je prilično teško kada je u pitanju tržište rada, a unutar njega posebno je teško studentima. Mnogi su od njih uz studij prisiljeni raditi, no prečesto su izgubljeni u traženju posla, jer im na poslanu molbu uglavnom nitko ne odgovori.Stoga su hrvatski kreativci pokrenuli ding.jobs, prvu domaću aplikaciju za zapošljavanje studenata. Za razliku od drugih sustava, u ovoj nije potrebna izrada životopisa niti motivacijskih pisama.

- Pošaljem prijavu za posao, nikad ne dobijem odgovor, nitko mi se ne javi pa potraga za poslom traje cijelu vječnost. I onda nakon faksa se dolazi u potragu za poslom bez ikakvog relevantnog iskustva. Onda smo mi htjeli tako da studenti kroz našu aplikaciju kao kroz neki karijerni kompas zapravo skupljaju iskustvo, odlazeći na prakse, nekakve treninge, studentske poslove i slično, i na taj način dingaju, postaju zanimljiviji poslodavcima i slično, priča nam jedan od osnivača aplikacije ding.jobs Tomislav Krišto.  

Prilog o aplikaciji možete pogledati i u gospodarskoj emisiji Poslovni plan koja se emitira subotom na drugom programu HTV-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije