Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometni navijači
Povratak na članak

Hrvati nemaju pojma o navijanju u usporedbi s Argentincima i Brazilcima

Ne znam kako će sve ovo u Brazilu završiti (bilo bi lijepo da neko vrijeme splasne europska dominacija), ali su Messi i papa Franjo na našoj strani pa nam šanse nisu baš beznačajne

Komentari 6

DU
Deleted user
14:40 04.07.2014.

Drago Pilsel..ti pojma nemaš o navijanju,valjda nisi bio na utakmici u životu tako da je tvoje stajalište potpuno nevažno..nebitan si.A to je vama premium članak,hahahahah

VL
CA
cortesova arkebuza
21:24 04.07.2014.

Boze sacuvaj tko sve o navijacima ne pise,koji "strucnjak" ha,ha, da drago pilsel ha,ha,o cemu o navijacima o kultu navijanja.Boze sacuvaj koja su vremena došla.

VL
ZI
ZICKLER
08:14 04.07.2014.

Glavna razlika između navijanja u nogometu i ostalih športova je u tome što se kroz nogomet najviše reflektiraju nege nenogometne teme ( lokalpatriotizam, ponos regije i mnoge druge stvari ) i zato smo u nogometu puno stroži i osjetljiviji negoo u drugim sportovima zato me nekad smeta usporedba recimo Medveščaka i Dinamo. Ta činjenica ima negativne ali i pozitivne strane. Često se odlazi predaleko , javlja se nasilje na tribinama , huliganstvo , ali s druge strane možda to čini razliku od ostalih sportova i koji su većinom samo dobra zabava ( ne želim nikoga povrijediti ) a nogomet je ipak pitanje ponosa gdje se okus pobjede i poraza pamti zavijek , ( recimo Francuska 98 ) , za razliku od nekih drugih sportova ( tko više pamti duel Blanke i one Belgijke Alaboe ) budimo realni nitko ili jako malo. Sjetite se kada nismo dobili domaćinstvo Eura 2012 bilo je u svim emsijima ,a kada ove godine nije bilo Snježne kraljice pričalo se upola manje, nije bilo prepucavanja , traženja krivca). Sve su to razlike koje nogomet čine drugačijim i daju mu koltni stastus. Zao se u potpunosti slažem da koliko god se svi žalili i bacali drvlje i kamanje po nogometu ipak se mora reći da u nekim zemljama ( velikoj većini) uistinu možemo slobodno govoriti o nogometnoj kulturi.

VL
CR
crnaguja1950
11:45 04.07.2014.

ček...ovo Jugodrago Pilsel stvarno piše o navijačima!?!? o Bože...

VL
Avatar franioprvi
franioprvi
10:42 04.07.2014.

Totalno su u pravu. Sve dzikan do dzikana.

VL
RO
robertek
22:57 04.07.2014.

daj se ne kompromitirajte s ovim člankom o navijačima. Pa Pilsel o tome nema pojma. Mogao sam vam ja pisati koji sam prošao cca 40 000 km sa klubom i repkom, a i pismen sam. Pokušajte zadržati i povećati nivo,o, a ne da vam Pilsel piše o navijanju. Da nije smiješno, zaplakao bih. Dajte mu sad da piše o heklanju ili uzgoju rajčica, tu je više doma nego u navijanju. O navijanju može pisati kvalitetno samo - navijač.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.