Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAJU VOJNO ISKUSTVO

Hrvati idu u Ukrajinu: Grupa dobrovoljaca odlazi na ratište boriti se protiv Rusa

A view shows destroyed Russian Army multiple rocket launchers in Kharkiv
Foto: MAKSIM LEVIN/REUTERS
1/13
26.02.2022.
u 21:57

Brojne zemlje najavile su kako šalju oružje, ali i financijsku pomoć.

U Ukrajini borbe traju već treći dan otkako je Rusija krenula u invaziju kako bi "proveli demilitarizaciju i denacifikaciju" susjedne zemlje. I dok se ukrajinske snage žestoko bore u nekoliko gradova, uskoro će im se pridružiti i Hrvati.

Prvi hrvatski dobrovoljci odlaze na ratište u Ukrajinu kako bi se borili na strani ukrajinske vojske, piše Dnevnik Nove TV.

Kako doznaju, jedna veća grupa dobrovoljaca kroz nekoliko dana bi se trebala pridružiti ukrajinskoj vojsci, a oni imaju vojno iskustvo od ranije i puni su želje da pomognu ukrajinskoj vojci.

Nisu Hrvati jedini koji će pomoći Ukrajini. Brojne zemlje najavile su kako šalju oružje, ali i financijsku pomoć. S druge strane, obični građani jasno su izrazili što misle o odluci ruskog predsjednika Vladimira Putina da krene u rat.

U brojnim europskim gradovima ove subote su se održali prosvjedi protiv ruske invazije, posebnice je bilo puno građana na prosvjedima u zemljama koje graniče s Rusijom. Mimohodi ili povorske solidarnosti s Ukrajinom zabilježene su diljem svijeta.

VIDEO: Večernjakovi reporteri u Mukačevu razgovarali s Ukrajincem, snimio: Boris Ščitar

Pratite OVDJE iz minute u minutu što se događa u Ukrajini

 

Komentara 110

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
22:58 26.02.2022.

Sretno dečki. Neka vas Bog čuva. 🇭🇷

Avatar Peaky_Blinders
Peaky_Blinders
23:11 26.02.2022.

Evo nam srbijanskih internet ratnika. Najjači su. I prije i poslije. Jedino ne kad treba u rat.

Avatar Uskok
Uskok
23:06 26.02.2022.

Mi Hrvati ćemo vjerojatno morati u rat na našim granicama da branimo hrvatski narod u BiH od agresije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije