Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Hrvati i Mađari u projektu "Prijateljstvo bez granica"

'03.09.2010., Donji Kraljevec- U Donjem Kraljevcu otvoren 5. Medjunarodni vocarski sajam. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
04.09.2011.
u 10:22

Projekt je sufinanciran je iz programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska, a vrijedan je 101.664 eura

 

 

DONJI KRALJEVEC - Danas, u nedjelju, završava 6. međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu, na kojem se u tri dana predstavilo 150 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske. Organizatori ističu da je sajam postao mjesto okupljanja i druženja voćara, već i prigoda za održavanje brojnih savjetovanja i stručnih skupova. Tamo se formira i cijena jabuke. Ove godine otkupna cijena bit će tri kuna za kilogram prvoklasne jabuke i kuna za industrijsku jabuku, dogovoreno je na sastanku koji je vodio predsjednik Hrvatske voćarske zajednice Željko Banjavčić, u nazočnosti ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra Čobankovića, predstavnika udruga voćara iz cijele zemlje te predstavnika otkupljivača. Tijekom sajma predstavljen je i projekt „Prijateljstvo bez granica”, koji zajednički provode partneri Međimurska županija, grad Čazma i mađarski gradovi Heviz i Zalaszentgrót. Projekt je sufinanciran je iz programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Mađarska, a vrijedan je  101.664 eura. Trajat će godinu dana. Cilj je uspostavljanje multikulturne i gospodarske kontakte lokalnog stanovništva te prezentacija prirodnog i kulturnog nasljeđa partnerskih regija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije