Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lucić upozorio EU

Hrvati će zbog novih pravila napustiti ekološku proizvodnju

Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.10.2014.
u 14:37

- Sve to dovelo bi do jačeg pritiska na prirodne resurse i bioraznolikost – istaknuo je saborski zastupnik iz Pleternice.

Zabrana mješovite proizvodnje mogla bi donijeti velike probleme poljoprivrednim proizvođačima u Hrvatskoj – rekao je predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu Franjo Lucić na sjednici Odbora za poljoprivredu, industrijski razvoj te malo i srednje poduzetništvo Europske unije u Rimu.

Tijekom rasprave o prijedlogu nove Uredbe EU koja će regulirati područje ekološke poljoprivredne proizvodnje, Lucić je dodao kako je polovina ekoloških OPG-ova u Hrvatskoj mješovita, pa bi uvođenje novih pravila rezultiralo napuštanjem tog oblika proizvodnje. - Sve to dovelo bi do jačeg pritiska na prirodne resurse i bioraznolikost – istaknuo je saborski zastupnik iz Pleternice.

On je tom prilikom upozorio i na problem nedostatka ekološkog sjemena te potrebu pronalaženja rješenja kroz korištenje netretiranog konvencionalnog sjemena u prijelaznom razdoblju.

>> Hrana jeftinija, ali voće i povrće još drži cijenu

Komentara 2

Avatar mirica19
mirica19
21:55 28.10.2014.

Tko će bolje znati o problemima poljoprivrednika nego onaj tko se sam poljoprivredom bavi. Neće naša Vlada organizirati sastanak pa raspravljati o problemima, njih se to na tiče. :/

Avatar Jorge
Jorge
18:50 28.10.2014.

Ekološko sjeme? Nekida na televiziji govori Nizozemac kako veći dio dagnji iz uzgoja izvoze, ali ne dozvoljavaju uvoz da im uvozne kojim slučajem ne bi zagadile more. Što mi možemo izvesti a da nije sputano dozvolama i licencama? Odrekli smokli smo se našeg sjemenskog krumpira i mogih drugih domaćih kultura. Preostaje nam još jedino da iznajmimo zemlju strancima da je obrađuju. Točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije