Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO IZLAZI?

Hrvat osuđen na 5 godina jer je planirao rušiti bolivijskog predsjednika

Evo Morales
Foto: Reuters/PIXSELL
21.02.2015.
u 11:51

Odvjetnik kaže da je njegov izlazak na slobodu samo pitanje formalnosti jer je kaznu izdržao u pritvoru

Hrvatski državljanin Mario Tadić (59) osuđen je u Boliviji na pet godina i deset mjeseci zatvora. Tadić se nalazi u pritvoru još od uhićenja 2009. godine zbog "pripremanja vojnog ustanka protiv režima predsjednika Eve Moralesa."

Sud u La Pazu, glavnom gradu Bolivije, istu je zatvorsku kaznu odredio i Mađaru Elodu Tóásóu (34), javlja bolivijski El Dia.

Njihov odvjetnik Gianny Prado rekao je kako je njihov izlazak na slobodu samo pitanje formalnosti jer su u pritvoru već gotovo šest godina pa su kaznu zapravo izdržali.

Iako su obojica ranije negirala da su krivi za ono za što ih se tereti, sada prihvaćaju krivnju kako bi "konačno odavde izašli slobodni". Cijeli slučaj je ispolitiziran, tvrdi Tadić.

"Prevareni smo i izdani. Regija Santa Cruz i Bolivija to trebaju znati", istaknuo je.

Tadić je u gradu Santa Cruzu uhićen u noći 16.travnja 2009. nakon što je u hotelu Las Americas, u središtu grada, preživio napad specijalne policije, a ubijena su tri europska državljanina - vođa skupine Eduardo Rósza Flores "Chico", bolivijsko-mađarskih korijena i sudionik Domovinskog rata u Hrvatskoj, te Mađar Árpád Magyarosi i Irac Michael Dwyer.

>>Na predsjedničkim izborima u Boliviji pobijedio Evo Morales

Komentara 12

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:25 21.02.2015.

Ne kuzim veli nije kriv a pokusal je svrgnut legalno izabranog predsjednika bez obzira kakav je rezim al je izabran od naroda pa dobro je i prosal i malo dobil zatvora

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
14:07 21.02.2015.

EUJanez...i mene to čudi ali još više me iznenađuje činjenica da se debili iz Slovenije ne liječe i svoje frustracije iskazuju na hrvaškim portalima!hihihihihihihihih

KA
Kameni
12:41 21.02.2015.

Eduardo Rósza Flores, madjarski zidov koji je odrastao u Boliviji, na kraju je taj jevrej osim sto je kao kamerman odao po svijetu kao sa kamerom a u principu rusio legalne rezime po svijetu, presao na islam - cudan neki zidov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije