Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Hrvat na liječenju od koronavirusa: 'Sve je počelo s drhtavicom, ali znam gdje sam se zarazio'

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.03.2020.
u 19:21

"Virus realno ne pita za godište, on može svakog snaći. Zato je iznimno važno da se pridržavamo pravila i uputa civilnih službi kako bismo viralnost virusa suzbili na najmanji mogući broj".

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" već 15. dan s dijagnozom koronavirusa leži i 31-godišnji konceptualni umjetnik. Inače živi i radi u Berlinu, a  u Hrvatsku je došao na godišnji odmor. RTL-u se javio iz bolničkog kreveta. Kaže da se osjeća dobro, ali i poručio - ostanite doma!

"Moja pretpostavka je da sam zarazu pokupio na radnom mjestu u Berlinu kroz svakodnevnu komunikaciju, a simptomi koje sam imao su u biti svi oni manje više simptomi koji su do sada bili navedeni u medijima. Znači povišena temperatura, kašalj, drhtavica i bol u mišićima", kazao je za oboljeli od koronavirusa Antonio Kiselić Ledinsky

Objasnio je kako mu izgleda dan u bolnici. "Budite se oko 6 sati ujutro zbog toga što morate obaviti prvo mjerenje temperature, nakon toga slijedi doručak i razbuđivanje. U sobi imam još jednog cimera koji je mojih godina, jako se dobro slažemo. Soba je mala, ali nam je dovoljna. Imamo lijep pogled na Medvednicu, na obronke Medvednice tako da nije loše", kazao je. 

"Virus realno ne pita za godište, on može svakog snaći. Zato je iznimno važno da se pridržavamo pravila i uputa civilnih službi kako bismo viralnost virusa suzbili na najmanji mogući broj", kazao je Kiselić Ledinsky za RTL dodavši kako svima poručuje da ostanu kod kuće, brinu jedni o drugima, nose zaštitne maske i misle pozitivno.

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
20:21 26.03.2020.

Konceptualni umjetnik? Što je to?

ET
en-ten-tini
20:17 26.03.2020.

sretno čovjeku, no sumnjam da je došao na godišnji prije se je došao ovdje liječiti jer u Njemačkoj nije zdravstveno osiguran...

Avatar carlz.bromsom
carlz.bromsom
20:36 26.03.2020.

Konceptualna b....a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije