Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA AKCIJA

Hrvat (36) planinario po Pirinejima pa pao s 30 metara visine. Spasila ga španjolska služba

Illustration In The Mountains In The Grandvalira Ski Area - Andorre
Foto: Hubert Psaila Marie/ABACA/ABACA
1/3
05.04.2023.
u 22:27

Trojica spasilaca položila su unesrećnog na nosila te ga povlačili nizbrdo po snijegu sve do mjesta za koje se procijenilo da bi mogao sletjeti helikopter

Na području planinskog lanca Pirineji španjolska spasilačka služba izvukla je 36-godišnjeg planinara iz Hrvatske koji je pao s visine od 30 metara. Planinar je pao s planine Monte Perdido, a pomogao mu je drugi planinar koji je mobitelom pozvao hitnu pomoć, prenosi španjolski Aragon Digital koji je objavio i snimku.

Iako je spasilačka služba isprva pokušala helikopterom doći do unesrećenog Hrvata, morala je odustati zbog jakog vjetra pa je spasilački tim krenuo iz planinskog sela Boltana, a stigli su do unesrećenog nakon pješačenja preko uzbrdice od 800 metara. 

- Imao je otvorenu ranu na slomljenoj desnoj nozi - potvrdila je Civilna garda. Trojica spasilaca položila su unesrećnog na nosila te ga povlačili nizbrdo po snijegu sve do mjesta za koje se procijenilo da bi mogao sletjeti helikopter. Unatoč jakom vjetru, Hrvat je na kraju ipak i uspio biti prevezen helikopterom do bolnice San Jorge u Huesci gdje se trenutno nalazi na liječenju.

Komentara 1

DU
Deleted user
03:55 06.04.2023.

Jel platio išta za spašavanje i njegu ili je i Španjolska bogata kao i Hrvatska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije