Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalekovod

Hrvatska firma ugovorila posao u Norveškoj vrijedan više od 14 milijuna eura

Dalekovodni stupovi
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
18.04.2024.
u 12:15

Dalekovod je odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda na dionici Vik – Sogndal.

Ponuda Dalekovoda odabrana je kao najpovoljnija za izgradnju novog dalekovoda u Norveškoj, duljine 12,5 kilometara, koja je ukupno vrijedna nešto više od 14 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Dalekovoda.

Kako su priopćili, norveška nacionalna kompanija za prijenos električne energije Statnett, nakon evaluacijskog procesa, poslala je Dalekovodu obavijest da je odabran kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda na dionici Vik – Sogndal, u neposrednoj blizini projekta izgradnje dalekovoda 420 kV Aurland-Sogndal na kojem se trenutno izvode radovi.

Realizacija projekta vrijednog više od 14 milijuna eura uključuje demontažu postojećeg 300 kV dalekovoda i izgradnju novog 420 kV dalekovoda duljine 12,5 kilometara i planirana je od ljeta 2024. do sredine 2028. godine, ističe se još u priopćenju. 

VEZANI ČLANCI: 

FOTO Nisu svi ministri jednako popularni: Evo koliko su glasova dobili na izborima

Dalekovodni stupovi
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije