Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTV NAZVAO YUTEL-OM

Dopredsjednik HND-a: Kad je Milanović prozvao HRT mislio je na Milićevog sina, Plenkovićevu desnu ruku

Sandra Simunovic/PIXSELL
24.03.2021.
u 18:20

Osvrnuo se Milanović i na odluku A1 da više u paketu ne nudi program N1 Televizije kazavši da konferencije za novinare, poput te na kojoj on govori, prenose samo N1 i "YUTEL 4 koji nitko ne gleda i nitko mu ne vjeruje

Predsjednik Zoran Milanović, tijekom svog današnjeg boravka na Cresu, održao je konferenciju za medije te je govoreći o raznim temama, ali najviše o sukobu s HDZ-om oko izbora za šefa Vrhovnog suda, nekoliko puta za HRT kazao da je isti nekadašnji Yutel. Dok je govorio o Miroslavu Šeparoviću spomenuo je i njegov odlazak na HRT, u Dnevnik, nazvavši pritom HRT - Yutelom.

 – Zamislite da predsjednik Vrhovnog suda ili Županijskog suda, koji je završio neki predmet, prije nego što je ta odluka objavljena, dođe na Yutel, mislim na HRT, u Dnevnik i priča o odluci. To je nezamislivo – reče Milanović koji je HRT i Yutel okarakterizirao “istom ekipom”. 

Osvrnuo se Milanović i na odluku A1 da više u paketu ne nudi program N1 Televizije kazavši da konferencije za novinare, poput te na kojoj on govori, prenose samo N1 i "YUTEL 4 koji nitko ne gleda i nitko mu ne vjeruje”, pritom misleći na HTV4. 
Do kraja konferencije, Milanović je u još nekoliko navrata HRT usporedio s YUTEL-om. 

Kada smo na ovaj današnji Milanovićev istup zatražili reakciju s Prisavlja, dobili smo kratak odgovor.

- HRT ne bi želio komentirati pojedinačne istupe bilo kojeg političara, te napominje da se u svom radu vodi zakonitostima po kojima rade svi europski javni servisi - uzvratili su s HRT-a

Za komentar današnjeg istupa i izjava predsjednika Milanovića, koje se odnose na HRT,  zamolili smo i dopredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Branka Mijića

- Predsjednik Milanović u svom prvenstveno osobnom ratu s premijerom sasvim neopravdano uspoređuje HRT s Yutelom jer je Yutel onda bio neusporedivo profesionalnija televizija nego što je to danas prisavska dalekovidnica. Da ne govorimo o novinarima i urednicima poput Gordane Suše, Dževada Sabljakovića, Zekerijaha Smajića, Velibora Čovića, Mirka Klarina i drugih koji su po svojoj profesionalnosti bili reprezentacija svijeta u odnosu na sadašnju propagandnu mašineriju s Prisavlja. Milanović, naravno, cilja na Gorana Milića koji je otvorio program Yutela pozdravljajući s: "Dobro veče, Jugoslavijo", čiji je sin Marko Milić danas desna ruka premijera Plenkovića, a čija je majka urednica na HRT-u. Ako je na taj način želio dekroatizirati Plenkovića, Milanović je pogodio u ništa. Da je zaista želio pogoditi u sridu, onda bi prozvao Plenkovića i HDZ zbog neodrživog stanja na HRT-u na kojem glavni ravnatelj Kazimir Bačić dijeli otkaze novinarima poput Hrvoja Zovka, koji je inače i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, prijeti Maji Sever, koja je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, i Sanji Mikleušević-Pavić, koja je predsjednica Središnjeg odbora HND-a. Dakle, HRT je zaslužio kritiku i javnu prozivku, ali ne zbog onoga što je prije 30 godina netko činio, nego zbog toga što javni medij ne ispunjava svoju funkciju, progoni svoje novinare, a taj loš glas je već došao i do Vijeća Europe - kazao je kolega Branko Mijić. 


 

Ključne riječi

Komentara 54

Avatar Primarius
Primarius
15:22 24.03.2021.

ono kad te presjednik nazove YUtelom...močvarom punom bivših jugokadrovika....neprocjenjivo

NE
neboiznadzagreba2
15:16 24.03.2021.

HRT je sve lošiji, o neovisnosti nema ni riječi, najbolje bi ga bilo prodati Srbima, baš kao što su prodali i ostale medije. Blic HRT.

DU
Deleted user
15:48 24.03.2021.

Pa kad vas jedano ortodoksni komunist zove YUTel-om, vrijeme je da se zamislite gospodo na HRT-u! Za početak odrecite se pretplate a onda ono H iz HRT zamjenite s čim god želite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije