Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U ZGRADI

Hrabra Njemica spriječila tragediju: 'Tamo živi samohrana majka s djecom, znala sam da ih moram izvući'

Vatrogasac ilustracija
Foto: Pixabay
22.10.2023.
u 08:43

U stanu je bilo nekoliko pasa i mačaka koji na žalost nisu preživjeli, kazao je glasnogovornik lokalne vatrogasne službe

Stanare zgrade u njemačkom Eppelborn-Dirmingenu u subotu ujutro uznemirio je dim i plamen, no jedna hrabra žena spriječila je tragediju brzim i odlučnim postupanjem.

Petra von Arx tog je jutra rano izašla iz stana kako bi prošetala psa kada je primijetila da iz stana na katu ispod njenog izbija požar. Petra nije izgubila ni trenutak već je odmah nazvala vatrogasce, ali i sama pomogla susjedima, piše Fenix magazin.

"U tom stanu živi samohrana majka s djecom. Samo sam pomislila kako ih moram izvući van" opisala je Petra. Uz pomoć još jedne žene razbila je prozor i spasila dvoje djece od 9 i 13 godina. U zgradi je ukupno bilo pet osoba koje su sve uspjele na vrijeme izaći.

"Bilo je to spašavanje u posljednjem trenutku jer se plamen jasno vidio kako izlazi kroz prozor" komentirao je Frank Recktenwald, glasnogovornik vatrogasne jedinice, dodajući kako je u stanu bilo i nekoliko pasa i mačaka koji na žalost nisu preživjeli.

VIDEO Dvije taokinje puštene iz zarobljeništva u Gazi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije