Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FELJTON: HOMO DEUS
Povratak na članak

Zašto riskirati naš mir i dobrobit kako bismo pomogli strancima?

Izbori su metoda rješavanja nesuglasica među ljudima koji se već slažu oko temeljnih činjenica

Komentari 8

DU
Deleted user
10:28 20.07.2017.

Ne radi se tu o tome da li treba pomoći ili ne, radi se o tome da je ovo rat kultura i posebno religija i da islam radi na uništavanju kršćanstva - u Njemačkoj ima za to izraz "Geburts-Jihad", u slobodnom prijevodu "Jihad radjanjem"... Islam ima vremena, već je i puno uspio. Na primjer izmjenom strukture stanovništva na Kosovu i dobivanjem države. Iako ovo traje tek nekih dvije godine, već se u Njemačkoj vide posljedice u vidu znatno povećane stope radjanja... Iako mediji o tome uporno šute, broj rodjene islamske djece u Njemačkoj je već dostigao broj njemačke djece!

VL
MX
Mister X
10:36 20.07.2017.

Možemo i pametno filozofirati . Ali sve se vodi na to da da smo pametni-pošteni kulturni isto kao Englezi i Ameri !!! Zašto riskirati naš mir i dobrobit kako bismo pomogli strancima? To su rekli Englezi i Ameri kad susu "Hrvati" bježali" tražili spas od partizana-Tita . Međutim znamo njihovu humanu demokratsku odluku ! Odgovor je bio a što da radimo sa izbjeglicama ( "ne teroristima" ) pa vratimo ih šta će nam i naravno " tamanite ih" nije naš problem . Mnogi i danas smatraju to pošteno ispravno i OK. Zato je većina isto tako se ponijeti prema ovoj generaciji bijednika ...

VL
MX
Mister X
11:02 20.07.2017.

Super pametnih rješenja je bilo Ali diktatirka Merkelinca od 2005 je na vrhu vladavine demokracije a - što pametni zamjeraju Putinu -"diktatoru" koji je godinicu duže druže !! Ona mora sve znati nikoga ne slušati ! Jedan Asuper bogati rapi rap je rekao sve na jedan Otok naseliti pod šatore ili sl. nasambe dok ne prestane rat u njihovim državama . Mnge države obvezati za uzdržavanje svaka bi malo financirala . Onda kad je mir prestane rat ( Ameri )!? i ako se te ljude pomgne malo financiski 80% -90% % bi se dobrovoljno vratilo i izgradilo svoje domove a možda i više . Ostalo bi se riješavalo na poseban način. Za mene zdrava ideja .. Bez terorizma i problema . Taj finaciski iznos bi bio 5 -7% u odnosu na sva ostala zaostala riješenja .i nesgledive probleme opasnosti koje donose manipulacije sa izbjeglicama - ljudima i ljudima koji su ih prihvatili .....

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
17:42 28.07.2017.

Odgovor je uvijek bio i bit će u naciji pa u obitelji... kao što je u prirodi odgovor u vrsti pa u čoporu... Sve mimo prirode propast će!

VL
DU
Deleted user
16:20 20.07.2017.

Najveca Hrvatska opasnost nisu ni arapske ili africke izbjeglice, nego HDZ. Oni su ucinili od naseg naroda izbjeglice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.