Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZIRAN I PROTUPROSVJED

Hod za život u Sisku: 'Možda kritičari svojim aktivnostima pokušavaju doći i nešto vidjeti'

Hod za život u Sisku i protuprosvjed
Foto: Danijel Prerad
1/19
20.06.2020.
u 10:02

Istovremeno se u Sisku održava i Hod za slobodu, u organizaciji Platforme za reproduktivnu pravdu.

U Sisku se po prvi put održao Hod za život, u organizaciji udruge U ime obitelji.  Boris Prpić, jedan od koordinatora akcije, rekao je kako su Siščani godinama odlazili u Zagreb, pa i u Split kako bi 'potvrdili vrijednost života i da bi svjedočili tome da život započinje od začeća'.

Komentirao je i kritike i protuprosvjede.

- Svatko u slobodnom društvu ima pravo biti kontra ili misliti drugačije. Mi to prihvaćamo jer u svemu ovome što činimo puštamo provjerene i istinite i provjerene informacije - rekao je i dodao kako 'medicinska znanost već godinama svjedoći činjenici da život počinje od začeća'.

- Možda upravo kritičari ovim svojim aktivnostima pokušavaju doći i nešto vidjeti. Ja im se radujem - rekao je. Sve je prošlo bez incidenta

Istovremeno se u Sisku održavao i Hod za slobodu, u organizaciji Platforme za reproduktivnu pravdu.

Ivana Brajdić, jedna od organizatorica protuprosvjeda "Pravo na slobodu" o razlozima okupljanja.

- Radi se o svjetonazoru koji ne ostavlja prostor za suradnju i dijalog već je isključiv i ograničen na one podobne, a zanemaruje slabije. Zanemaruje sve one koji su drugačiji od njih i od njihovog nacionalističkog i radikalno katoličkog svjetonazora. Ovo je reakcija na licemjerje dušebrižnika - rekla je.

Dodala je da su se okupili da obrane stečena prava koja su zagarantirana zakonom, prije svega pravo na pobačaj i autonomiju nad vlastitim tijelom.

 

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
11:01 20.06.2020.

Sa druge strane protuprosvjed, osmero s podignutim šakicama. Sisak je za život.

CR
croban1111
10:52 20.06.2020.

Podrška hrvatskoj mladosti.

KO
KOMEntar
10:59 20.06.2020.

Podrska Hodu za Zivot,Vidimo se 27.6 U Zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije