Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hoće li se Plenkoviću dogoditi Milanovićev poučak?

Velik dio konzervativne Hrvatske koja dovodi HDZ na vlast pobunio se protiv Konvencije

Komentari 45

Avatar navijač
navijač
11:09 25.03.2018.

Bitno je to da se desnica formira, a ostalo će već doći samo po sebi. Ako se budu držali predizbornih obećanja, bit će u stalnom rastu. Mislim da se u HDZ infiltrilaro isuviše karijerista , lopova i petokolonaša.

VL
DR
droza
16:33 25.03.2018.

"Velik dio konzervativne Hrvatske koja dovodi HDZ na vlast..." , kaže Iva Puljić Šego.

VL
LU
lunar777
17:00 25.03.2018.

Plenkoviću samo je pitanje vremena kad odlaziš....

VL
TO
tolitol
11:08 25.03.2018.

Markićka, Hasanbegović i Most bi trebali krenuti u novu referendumsku inicijativu za promjenu izbornog sustava i konačnom dokidanju partitokracije u ovoj zemlji. Bez toga nema demokratizacije naših partija, a osuđeni smo da nam državom drma nekoliko partijskih vođa. Protiv plenkovića su se pobunili samo oni s respektabilnim brojem preferencijalnih glasova, svi ostali čije mjesto u Saboru ovisi o njegovoj odluci i izbornim listama koje on prekraja, nikad mu se neće usprotiviti. Ovo o poučcima Milanovića i centru, lijevom centru itd., najobičnije je lupetanje o kojem slušamo desetljeća. Bez pravog demokratskog sustava, nama će drmati pojedinci kojima je na umu samo osobni dobitak.

VL
Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
10:24 25.03.2018.

Anemičnu jugodezerterčinu nije briga za pobjedu na slijedećim izborima. Njega čeka mjesto u Europskoj komisiji i samo zbog tog mjesta je uopće i prihvatio poziciju guvernera EU u Hrvatskoj. Ima zadatak, dok je ovdje, napraviti što više štete i uništiti što više tradicijskih vrijednosti, i u konačnici napraviti od Hrvatske europsko smetlište. Slijedeća je tako i tako velika koalicija HDZ-SDP u kojoj će HDZ imati premijera jer ga SDP sigurno neće imati, u tom smjeru sve ide, a sve pod izgovorom borbe protiv antisistemskih populista.

VL
NO
Norway
17:31 25.03.2018.

Macan i svi oni koji su sjedili na Macanu,zajedno sa milicijom su izbrojili puno nedovoljno ljudi

VL
DU
Deleted user
12:47 25.03.2018.

Desni glasaci HDZ-a nisu nigdje otisli,vec su celnici HDZ-a kao cijela Vlada s Plenkovicem otisli od njih i odnarodili se. Sad nek im ljevica dava glasove,s Pupovcem Vrdoljakom i Kapovicem na celu.

VL
Avatar southman
southman
10:32 25.03.2018.

A gdje bi trebali otići ti desni glasači !? I tko je ikada dobio izbore uz pomoć samo lijevih ili samo desnih glasača ?? Izbori se dobivaju glasovima centra . Na tom spektru Plenković trenutno stoji puno bolje od SDP-a.

VL
SO
Sokyzov65
20:55 25.03.2018.

Napredujes Iva,za dva dana silan napredak!👍

VL
NO
nogogaz
09:13 26.03.2018.

Država propada a mi se svadjamo oko tradicije muskih u krilu...

VL
Avatar quousque tandem
quousque tandem
11:59 25.03.2018.

Sve je moguće. Ali Milanović nije pao na ideologiji nego na ekonomiji. On je imao puno gore prosvjede, sjetimo se onoga koji je trajao preko godinu dana, s blokadama ulica, prijetnjama eksplozivom, tučnjavama s policijom, skrivanjem u crkvi, smrtnim slučajevima - i nisu uspjeli srušiti ni Matića, kamoli Milanovića. Ono što ni novinari ni ekstremisti lijeve i desne strane ne razumiju je - teme poput ove zapravo većinu ljudi ne zanimaju. Odlične su za opušteno brbljanje dok u kafiću gledamo utakmicu, zato ih i čitamo, ali ništa ozbiljnije od toga. Čak da je na prosvjedu bilo 70,000, to je svejedno 1% Hrvatske. Realnija brojka od 10,000 znači manje od 0,2% stanovnika. To nisu brojke kojima se dobivaju ili gube izbori, nisu svi Hrvati udovice i invalidi (koji protestiraju protiv Plenkovića nakon što im je povećao prava...), većina od nečega mora živjeti. 5,000 ili 70,000 većini ne znači ništa, puno bitnije brojke su im - gospodarski rast 3%, porast plaće 5%, pad nezaposlenosti 10%, Standard & Poor's BB. A taj koji želi srušiti prvog premijera nakon ne znam koliko vremena koji ima konkretne rezultate... a da, taj očito jako voli Hrvatsku, što drugo.

VL
BR
brojevi
16:28 25.03.2018.

Za razliku od nekulturnog Milanovića ulične retorike, Plenković ima državničku viziju i sposobnost da je ostvari kao novu paradigmu u razvitku moderne RH. Državu u kojoj caruje vladavina prava, društvena solidarnost, komplemetarna raznolikost a iznad sveg pomirenje i suživot svihh entiteta koji vole i poštuju svoju domovinu. Zato nije čudo da ga radikali svih boja i svjetonazora kao i politička oporba pokušavaju detronizirati jer predstavlja prijetnju njihovom neznanju i nesposošću. Shvaćam da svaka novina u beskrajnoj lepezi društvenih interesa uvijek nailazi na otpor onih neupućenih kao i onih koji koriste iste za svoje ciljeve. Princip akcije i reakcije je univerzalni zakon djelovanja u svemiru ali ljudski um je taj koji može kontrolirati svoje reakcije ako se radi o ideji općeg dobra.

VL
AN
antimafia
23:34 25.03.2018.

Plenki je moža izgubio 50 tisuća glasača, ali je zato dobio 200 tisuća novih.

VL
DI
Direkt
10:56 25.03.2018.

Mi nismo bili dobri ni za Yugu,a još manje za EU i tek nas moraju civilizirat.

VL
ON
ON
13:07 25.03.2018.

Glasači HDZ-a neće nigdje otiće.Oni su dobro plaćeni,na razne.Osim toga oni se drže onog starog komunističkog sistema.Jednom u partiji,uvjek u partiji.Alternativa nema puno,samo progon ili nenaseljeni otok.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.