Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjivi svjedok

HO Srbije: Vađenje organa na Kosovu je izmišljotina Beograda

'latinka perovic i sonja biserko, srpski helsinski odbor'
'Photoshop'
12.09.2012.
u 22:53

Srbija je odgovorna za mnoge zločine i nema nikakva prava pričati i dijeliti lekcije drugima, poručila je Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora Srbije

Nakon što je Nataša Kandić, direktorica Fonda za humanitarno pravo izrazila sumnju u autentičnost izjave svjedoka koji je, navodno, sudjelovao u uzimanju organa od zarobljenih Srba na Kosovu, i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, Sonja Biserko, izrazila je slične sumnje, prenose mediji u Srbiji. Ona se slaže s Natašom Kandić kako objavljeni snimak zaštićenog svjedoka \"nije dovoljno kompetentan da bi se mogla iznijeti osuda za počinjeni zločin\" i dodaje kako je cijeli slučaj \"Beograd smislio kako bi omalovažio završetak nadgledane neovisnosti Kosova\".

- Pogrešno je što vlast u Srbiji pokušava politizirati ovakav jedan slučaj, a sve zarad omalovažavanja države Kosova. Srbija je odgovorna za mnoge zločine i nema nikakva prava pričati i dijeliti lekcije drugima. Ona nikako ne smije na ovaj način etiketirati drugu neovisnu državu kao zločinačku kao što pokušava iskoristiti ovog svjedoka da okarakterizira Kosovo kao zločinačku državu – kaže Sonja Biserko dodajući kako je \"Srbiji bolje da se ostavi ćorava posla” i da što prije shvati kako će “kad tad morati priznati Kosovo i s njim surađivati“.

>>Srbijanski tužitelj: Imamo svjedoka trgovine organima na Kosovu

Komentara 43

OB
-obrisani-
23:19 12.09.2012.

ja kada sam slusao onaj video od svijedoka doslo mi je da povracam ali od onakve lazi (svijedok je neki zatucani narkoman koji govori albanski ali akcenat je za svakog albanca prepoznatljiv da se radi o srbijancu koji govori i mijesa akcente) a prica je Boze sacuvaj, jedna od poslednjih srbijskih propaganda koje su bile sirene citavom regionu, poslednja verzija ani ne i zadnja..lazi srbije nemaju granica,,,a sto bi imaju oni obraza?

Avatar bok
bok
23:19 12.09.2012.

Perverzne velikosrpske looser ske fantazije.Stalno pokudsavaju glumiti neke zrtve, jadne..ugnjetavali cijeli "region"

JA
jamanuša
23:17 12.09.2012.

ne mogu im šiptari vratiti dug ni za sto godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije