Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozvali hdz

HNS Vinkovci: Smanjenjem porezne stope više novca ostaje građanima

Mladen karlić
Goran Ferbezar
03.09.2014.
u 13:04

Prešućujući činjenicu kako će smanjenjem porezne stope više novca ostati samim građanima, istovremeno gradonačelnikova HDZ-ova većina s partnerima u Gradskom vijeću odlučuje povisiti naknade potpredsjednicima Gradskog vijeća, navode HNS-ovci

Izjavu vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića na posljednoj sjednici gradskog vijeća u kojoj izražava žaljenje što će smanjenje stope poreza na dohodak dovesti do smanjenih prihoda u gradskom proračunu za četiri milijuna kuna, a time posljedično utjecati na, kako je rekao, "snižavanje standarda građana, smanjenje investicija i socijalne programe", članovi Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, podružnice Vinkovci drže perfidnom manipulacijom i podcjenjivanjem zdravog razuma građana Vinkovaca.

- Prešućujući činjenicu kako će smanjenjem porezne stope više novca ostati samim građanima, istovremeno gradonačelnikova HDZ-ova većina s partnerima u Gradskom vijeću odlučuje povisiti naknade potpredsjednicima Gradskog vijeća. Ako i dođe do smanjenja prihoda proračuna, vinkovačkim HNS-ovcima nije jasno zašto bi se smanjivale baš stavke investicija i socijalni program proračuna kojim bi se mogli obuhvatiti i besplatni školski udžbenici, kada se istovremeno, u samo godinu dana, povećavaju rashodi za zaposlene u visini 700.000 kuna. Stoga, vinkovački HNS predlaže gradonačelniku racionalizaciju zaposlenih i smanjenje drugih troškova proračuna od plaća zaposlenih, reprezentacije, donacija do sponzorstva.

Razlog smanjenju i stagnaciji proračuna od 2008. godine do danas je velika nezaposlenost građana Vinkovaca i izostanak poduzetničkih investicija pa nije moguće osigurati bilo kakvo kvalitetnije punjenje proračuna. Glavni ciljevi predizbornog programa HDZ-a bili su privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mjesta, povećanje broja poduzetnika, smanjenje nezaposlenosti pri čemu se navodi izravan utjecaj gradske vlasti bez obzira na stanje gospodarstva u državi.

Obzirom da niti jedan od zadanih ciljeva nije ispunjen, a situacija je na rubu katastrofe, u vinkovačkom HNS-u naglašavamo kako će smanjenje poreza na dohodak barem imati učinak poboljšanja standarda onih građana Vinkovaca koji još uvijek imaju posao te da potencijalno smanjenje proračuna Grada Vinkovaca neće imati posljedicu za građane, kako to gradonačelnik voli naglasiti, jer od ovakvog proračuna, trenutno, direktne koristi ima isključivo povlaštena manjina. 

Na koncu, postavljamo pitanje što je učinjeno na privlačenju investitora koji bi otvarali nova radna mjesta što je bilo jedno od ključnih predizbornih obećanja gradonačelnika i njegove stranke s naglaskom na stvaranje poduzetničko industrijske zone Vinkovačko Novo Selo i gdje su rezultati novoosnovane Vinkovačke razvojne agencije VIA? Možemo zaključiti da i pokrenuti projekti poput Tehnološkog parka i Visoke škole informatike nisu donijeli nikakav pomak koji bi građani osjetili, a izgradnja Hrvatskog doma stoji već nekoliko godina jer je jedan od izvođača propao, pri čemu se Grad nije ugovorno zaštitio od takve mogućnosti pa ne uspijeva nastaviti radove premda, prema riječima gradonačelnika, ima osigurana sredstva za navedeni projekt - navodi se u priopćenju vinkovačkog HNS-a kojega potpisuje predsjednica podružnice Mirna Krajina-Andričević.

Komentara 2

L0
luena 01
14:01 03.09.2014.

Svi foteljasi misle prvo na sebe i njihovu privilegiranost manje na gradjane i da gradjani imaju makar malo vise kod smanjenja poreza PDV-a... gradonacelnik Vinkovaca se zali da ce smanjenjem poreza imat manje u gradskom proracunu a istovremeno podizu placece u gradskom vijecu ... koji bezobrazluk ,a vi <Vinkovcani opet njega za gradonacelnika birajte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije