Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDA

HND o Ceraru: Zabrana postavljanja pitanja napad je na javni interes

Saša Leković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
13.08.2015.
u 23:35

Cerar nije dopustio hrvatskim novinarima da postavljaju pitanja

HND je osudio selektivno odgovaranje slovenskog premijera Mire Cerara na novinarska pitanja na današnjoj konferenciji za medije o određivanju novog slovenskog arbitra u Arbitražnom sudu. Cerar, naime, nije dopustio hrvatskim novinarima da postavljaju pitanja već su pitanja mogli postavljati samo slovenski novinari.  

HND je ustanovio da je od novinara koji su došli na konferenciju za novinare traženo da unaprijed pošalju pitanja za slovenskog premijera, što su reporteri HTV-a te zagrebačkih ureda Al Jazeere Balkans i TV N1 i učinili, ali su pravo na odgovor dobili samo novinari TV Slovenije i POP TV-a. Odgovor nije dobila čak ni novinarka Slovenske tiskovne agencije, navodi HND.  

- Selektivna dozvola odnosno zabrana postavljanja pitanja na konferenciji za novinare, bez obzira na čemu se temelji, napad je na javni interes - poručio je predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju. Dodao je kako HND od svih hrvatskih novinara očekuje da ne postavljaju pitanja te da napuste konferenciju za novinare na kojoj bi neki od hrvatskih političara odbio odgovarati na pitanja određenih novinara i medijskih kuća.

>> Miro Cerar: Slovenskog arbitra odabrat će predsjednik arbitražnog suda

Komentara 21

CR
crocro
07:44 14.08.2015.

U navodnoj civiliziranoj zemlji sloveniji, čiji je premijer organizirao konferenciju za novinare, taj isti premijer je zabranio postavljati pitanja Hrvatskim novinarima dok su u isto vrijeme pitanja mogli postavljati samo slovenski novinari. Pa nije to samo udar na demokraciju i europske stečevine, nego je to diktatorsko ponašanje koje zaslužuje osoudu cijelog svijeta. To se čak ne bi vjerojatno dogodilo niti u Iraku, Agnanistanu, Sjevernoj Koreji ili drugim ne baš demokratskim zemljama. Njegova zemlja čiji je on premijer je uhvaćena u nedjelu teškog kršenja u pravnom sporu između Hrvatske i slovenije i on umjesto da pokaže volju za isprikom i oprostom od strane Hrvatske, on i dalje inzistira na nastavku procesa kao da se ništa nije dogodilo, da se to izbriše iz memorije i da se toga više nitko ne smije sjećati ili obnavljati sjećanja na slovensko kršenje prava tako da čak niti Hrvatski novinari ne smiju postaviti barem jedno pitanje tome i takvom nazovi premijeru, nazovi demokratske zemlje, kao nazovi članicom EU koja sama sebe ugurama među vodeće i najpoštenije članice EU. Takav premijer nema karaktera niti minimuma ljudske pristojnosti, kulture i međusobnog poštovanja i uvažavanja. Sve susjedne zemlje pa tako i srbija izrazile su sućut za nesretnog Tomislava Salopeka. Ja nisam čuo da je to jasno i glasno učinio slovenski premijer. U svačemu se mjere sa srbijom te imaju iste postupke nelogičnosti kao i srbija. Ali ovoga puta srbija je korak ispred slovenije po kulturi i pristojnosti jer su jasno izrazili sućut. Možda su se slovenci naslađivali jer se radi o Hrvatu. Teško je razumjeti njihove političare i većinu njihovog naroda koji podržava takve političare. Oni očito vrlo spreetno pred Europom prikrivaju svoje pravo lice. Ali to će doći na naplatu prije ili poslije. Umjesto da se pokriju po ušima i crvene se pred Hrvatima kao rakovi. oni još žešće napadaju i upravo okrivljuju Hrvatsku da minira arbitražni postupak. Kako to može biti normalno da nas normalno gledaju u oči i dalje napadaju a niti jedne riječi o svojim nedjelima koja čine na štetu Hrvatske. I kako mogu očekivati da će im Hrvatski narod dopustiti da ih i dalje "vozaju"? Ovaj puta progutati će gorke kledle? I svaki puta će ih gutati jer više Hrvatski narod neće voditi žedne preko vode.

Avatar germanikus
germanikus
09:02 14.08.2015.

Da je IQ ovog Cerara veci od 50 onda bi shvatio halabuku!

RI
Riječanka
06:52 14.08.2015.

Da mu netko kaže "bu" mislim da bi kidnuo dok ne razmisli što će na "bu" odgovoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije