Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Vujčić:
Povratak na članak

'HNB nikome ne plaća saune i masaže, ne služimo škampe i jastoge, a i ne zapošljavamo masterchefove i sommeliere'

Guverner HNB-a Boris Vujčić Saboru je podnio polugodišnju informaciju o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbe monetarne politike u drugom polugodištu 2015.

Komentari 13

DU
Deleted user
12:09 04.11.2016.

a krditi za sve zaposlenike hnba 1% a za obican puk 6%?

VL
FR
franjo
13:08 04.11.2016.

Jadnik ! Baš mi ga žao! Ne želim nikom tako bijedan život !

VL
ZD
zdepar
14:48 04.11.2016.

naglasak je na "nitko ne plaća", ali sve navedeno koriste

VL
Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:16 05.11.2016.

Belosvetski hohštapler.... smijeniti pod žurno

VL
LI
lipa75
13:13 04.11.2016.

HNB je država u državi. Prihodi im stižu bez njihovog velikog truda, a ne daju rezultate. Zahvaljujući njihovom (ne) radu imamo katastrofalnu monetarnu politiku koja je pogodovala uvoznicima odnosno uništila domaću proizvodnju i izvoz. Tamo se svi međusobno ....vaju na nepotrebnim službenim putovanjima počevši od njihovog čelnika Vujčića, pa naniže.

VL
ST
stefj
13:35 04.11.2016.

Eh zašto uopće Vujčić Marasa uzima za ozbiljno, pa Maras nikada u životu nije rekao nešto pametno, a poimanje ekonomije je velika nepoznanica za njega bez obzira što je bio ministar... Treba HNB držati dalje od proračuna i političara. Političari samo gledaju koliko je tamo novaca i kako ga uzeti, ništa drugo. Neovisnost HNB-a je jedan od osnovnih uvjeta stabilnosti valute, da nam je bar i sudstvo tako neovisno... Nevjerojatna je moć razaranja koje posjeduju političari i državni ekonomisti, to je čudo. Treba što više ekonomije maknuti iz državnih skuta, dok god je država ovakva rupa bez dna...

VL
DE
dernek
13:59 04.11.2016.

Hvala bogu pa sam steko naviku da nepratim rad najveceg cirkusa u hr.

VL
GU
gunđo
21:03 04.11.2016.

Mi smo naučili pljuvati po svemu u Hrvatskoj pa tako i po NB i guverneru,što nije korektno.Kasno je danas govoriti o precjenjenoj kuni i prevesti jednokratnu devalvaciju kada nam skoro sva štednja u stranoj valuti.Sadašnji guverner suvereno vodi NB i smješno je gledati i slušati polupismene Marasa,Bulja,Pernara i neke još iz Živog zida koji lupetaju bljezgarije o radu NB i monetarnoj politici o kojoj nemaju pojma.Čudim se dr.Lovrinoviću da i dalje kritizira rad NB I guvernera i tako daje vjetar u leđa onima koji pojma nemaju o monetarnoj politici.

VL
DU
Deleted user
21:36 04.11.2016.

Prije 20-ak godina su mnoge banke propale (npr Glumina banka). Od tada je HNB uveo strogu kontrolu te ne dopušta otvaranje novih banaka bez da se zadovolje neki kriteriji. Nažalost to moćnim lobijima ne odgovara i zato žele kontrolu nad HNB-om. Da malo bolje razjasnim sličnu situaciju. Najviše novaca iz Ine i afera je nastalo dok je Ina bila u domaćem vlasništvu. (Od Jugoslavije pa nadalje).

VL
Avatar fijolica
fijolica
13:11 04.11.2016.

Hm, dalo bi se o nekim izjavama popričati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.