Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđuju zlouporabu modela
Povratak na članak

HLK: Dvojna praksa zadržava liječnike u javnom zdravstvenom sustavu

Kao i do sada, Hrvatska liječnička komora osuđuje svaku eventualnu zloupotrebu modela dvojne prakse. Međutim, za HLK-a je krajnje neprihvatljivo da se zbog pojedinačne zloupotrebe ukida pravo liječnika na dvojnu praksu, poručuju

Komentari 5

ZD
zdenkoj
17:58 02.06.2022.

Ma zamisli objašnjenja.e jadni ti smo

VL
ST
stefj
16:32 02.06.2022.

Umjesto držanja liječnika u javnom sektoru dozvolom da rade i privatno, puno efikasnija metoda bili bi vaučeri, da ljudi idu kod liječnika, ne znajući da li idu javno ili privatno, već da idu prema preporukama, statistici ili kvaliteti. Neće se apsolutno ništa riješiti dok se ne uvede konkurencija HZZO-u, vaučeri, te dok se ne izjednači privatno i javno...

VL
BU
bubacro
16:00 02.06.2022.

to je odavno trebalo odvojiti ,sadasnji model samo generira korupciju u zdravstvu

VL
DA
dam63
16:00 02.06.2022.

Zabraniti rad i privatnoj praksi ako radi u javnoj bolnici. Ili jedno ili drugo. Kome se ide van neka ide. Nikome neće nedostajati. Dva se posla ne mogu raditi istovremeno, a ne biti u sukobu interesa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.