Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 86.000 m2

HL 'Kvadratom sreće' prikupila 858.725 kuna za razminiranje

'16.01.2012., Darda - Pirotehnicari Mungosa  sa psima razminiravaju teren na kojem je nedavno preminuo pirotehnicar. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
20.03.2013.
u 14:32

Članca uprave Hrvatske lutrije Sandra Šteković predala je ček s tim iznosom pirotehničatima karlovačke tvrtke Demin Ka, koji upravo rade na razminiranju parcele od 57.700 četvorna metra kod sela Bestrma

Od prodaje srećaka \"Kvadrat sreće\" u godinu je dana, na temelju sporazuma s Hrvatskim centrom razarminiranje, u Hrvatskoj lutriji prikupljeno 858.725 kuna. Tim će se novcem moći razminirati površina od 86.000 četvornih metara ili 12 nogometnih igrališta.

Članca uprave Hrvatske lutrije Sandra Šteković predala je ček s tim iznosom pirotehničatima karlovačke tvrtke Demin Ka, koji upravo rade na razminiranju parcele od 57.700 četvorna metra kod sela Bestrma u Sisačko-moslavačkoj županiji.

- Osim punjenja državnog proračuna HL izdvaja i za brojne humanitarne i druge potrebe. Tako smo lani za posebne potrebe izdvojili 60 milijuna kuna - rekla je Sandra Šteković. Primopredaji čeka bila je nazočna i predsjednica Ureda za razminiranje Vlade RH Dijana Pleština, koja je naglasilo društveno odgovorno ponašanje svih donatora. Izjavila je kako je je bila šokirana kada je vidjela koliko su minska polja blizu seoskih okućnica. Pozvala je građane da sudjeluju u projektu \"Kvadrat sreće pa tako daju i svoj dopinos akciji razminiranja.

Na donaciji je zahvalio i ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec, koji je podsjetio kako je u Hrvatskoj još minski sumnjiva površina od 684 četvorna kilometra površine, što bi u vrijeme financijskih ograničenja bilo nemoguće razminirati bez donacija.

>>HRC upozorio: U Hrvatskoj je još 683,4 km2 pod minama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije